Danske Bank vil vokse i Sverige og Norge

»Jeg kommenterer ikke spekulationer,« pointerer den nyligt tiltrådte topchef Thomas Borgen over for Dagens Industri - men han siger alligevel:

»Det, jeg arbejder på, er at gøre banken mere kundeorienteret og effektiv. Der er ingen planer eller tanker om strukturelle forandringer.«

Mens Thomas Borgen altså afviser fusionsplaner, lægger han ikke skjul på, at Danske Bank skal vokse i Sverige.

»Tilvæksten skal ske i Sverige og Norge. Vi har spændende kunder og en god organisation. Dér ser jeg et stort potentiale,« siger Thomas Borgen.

Rygterne om fusion mellem de to nordiske storbanker Danske Bank og SEB fik for alvor liv torsdag, da den svenske avis Dagens Industri beskrev forhandlinger om en hemmelig aftale. Rygterne er næret af et udpræget personsammenfald mellem de to institutter.

Dagens Industri mener at vide, at topchefen i kapitalfonden Investor, som ejer en femtedel af SEB, samt topchefen i EQT, begge mener, at banken er for lille sammenlignet med konkurrenten Nordea.

Efter ni år i spidsen for SEB spås administrerende direktør Annika Falkengren en fremtid som topchef i netop Investor, mens Danske Banks bestyrelsesformand Ole Andersen ikke alene har en fortid i EQT, han har også arbejdet mange år i SEB, senest som chef for bankens corporate finance-aktiviteter fra 2000 til 2003.

Derudover nævnes SEBs Mats Torstendahl, blandt de mulige kandidater til at overtage efter Annika Falkengren, og som tidligere var Sverige-chef for Danske Bank.

Danske Bank har siden 23. oktober haft en ny mand i spidsen i form af nordmanden Thomas Borgen. Han overtog efter Eivind Kolding, der blev fyret fra en bank i dybe imageproblemer, og som vurderes at være meget langt fra at kunne nå de 12 procent i egenkapitalforrentning, som er bankens finansielle målsætning.

 

 

Dagens Gossip