Danske bilkøbere fortsætter med at være i forårshumør

Det samlede bilsalg er i fortsat vækst, om end april endte 14 procent under forrige måneds absolutte rekord, oplyser De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Ses der på april i år, endte salget 5,8 procent over april sidste år. Samtidig gav de første fire måneder i år en fremgang på 5,5 procent over sidste år.

Tendensen gælder for personbiler, varebiler og lastbiler, og tendensen er mere markant for de erhvervsmæssige vare- og lastbiler, oplyser brancheorganisationen.

- Vi betragter tallene som et klart tegn på fortsat optimisme i samfundet som helhed og specielt som et utvetydigt tegn på større aktivitetsniveau i erhvervslivet, siger Gunni Mikkelsen, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

På samme måde bekræfter april tendensen til, at danskerne stadig køber lidt større biler, forklarer Gunni Mikkelsen.

Autobranchen Danmark hæfter sig ved, at erhvervslivet har købt 33 procent flere personbiler i år sammenlignet med sidste år.

Samlet set kom 16.941 personbiler for første gang ud på de danske veje i april 2015.

- Stemningen i erhvervslivet er positiv, og det kommer til udtryk i bilsalget. Erhvervslivet står nu for knap 40 procent af det samlede personbilsalg, der til sammenligning er 10 procentpoint højere end sidste år.

- Samtidig efterspørger erhvervslivet større biler sammenlignet med det private bilsalg, siger Jens Brendstrup, administrerende direktør i Autobranchen Danmark, i en pressemeddelelse.

Brancheorganisationen peger dog på, at det fortsat er leasing, der præger bilslaget. De mange leasingaftaler er ifølge Autobranchen Danmark klart medvirkende til, at salget af større biler er højere sammenlignet med sidste år.

- Det er nemlig oftest de lidt større biler, som de vælger at lease, siger Jens Brendstrup.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip