Danske fans: I aften indtager vi Sverige

18/05/2013 11:27

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Der vil være rødt og hvidt, hvorend man kigger hen i Malmø Arena i aften.

Danske fans forventes at være massivt til stede, når Emmelie de Forest indtager scenen og forsøger at synge sejren hjem, som Brødrene Olsen gjorde det i 2000.

- Jeg fristes næsten til at sige at for en kort stund er Malmø tilbage på danske hænder, fordi Dannebrog og de rødhvide farver bliver dominerende herovre, siger Johann Sørensen, formand for den danske Eurovision-fanklub til Newspaq.

Og formanden ved godt, hvad han glæder sig allermest til i aftenens show:

- Jeg glæder mig allermest til at høre de velkendte ord: "Denmark 12 points", fortæller han.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook

For de danske Eurovision-fans er finalen kulminationen på mange dage med fester, prøver, semifinaler og pre-arrangementer forud for det store brag.

Mange har købt billet til alle arrangementer i løbet af ugen og taget fri for at kunne tilbringe tid i Malmø med fans fra andre lande.

- Det er noget af det bedste, fordi alle er så glade og positive. Det er sjovt, for hvis de samme lande mødes til for eksempel en EM-kamp i fodbold, afføder det tit slåskampe eller uroligheder, men ikke hos os. Jeg har i hvert fald endnu aldrig mødt en Eurovision-hooligan, griner Johann Sørensen, der allerede er på plads i Malmø, hvor han deltager i festerne og planlægger arrangementer med formændene fra de andre landes fanklubber.