Danske fiskere må fange mere i 2015

Danske fiskere får lov at fange flere fisk i 2015. Kvoterne for næste år er tirsdag aften faldet på plads efter intense forhandlinger mellem EU's fiskeriministre og EU-Kommissionen, oplyser fødevareminister Dan Jørgensen (S).

- Vi har landet en aftale, der er bæredygtig for både miljøet og de danske fiskere, siger han.

Fiskerne i Nordsøen får højere kvoter på brisling - hele 62 procent - og på sperling, torsk, rejer, rødspætter og jomfruhummer, mens der bliver flere torsk og jomfruhummere til fiskere i Skagerrak.

- Aftalen viser, at vækst og miljø ikke er en modsætning, men derimod hinandens klare forudsætning, siger Dan Jørgensen.

EU-Kommissionen har ifølge ministeren igennem de seneste måneder skabt usikkerhed hos de danske fiskere ved at sætte spørgsmålstegn ved de nuværende regler for bifangst. Den usikkerhed er nu væk.

- Det ville have kostet danske fiskere en milliard kroner, hvis kommissionen havde holdt fast i sit forslag, der havde gjort det praktisk umuligt at fiske brisling, tobis og sperling næste år. Som en ekstra fjer i hatten får fiskerne også større kvoter på vigtige arter næste år, siger Dan Jørgensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip