Danske fly fortsætter bombning af Islamisk Stat i Irak

De danske piloter, som kæmper mod Islamisk Stat i Irak, har fortsat togterne, mens julefreden lagde sig herhjemme.

Forsvaret oplyser mandag, at danske F-16-fly fra 11. december og frem har deltaget i 37 missioner og i samme omgang kastet 13 bomber som bidrag til den såkaldte Operation Inherent Resolve.

Det bringer den samlede danske indsats op på 130 missioner og 87 bomber, siden den første mission 16. oktober sidste år.

Forsvaret beskriver selv de danske missioner som offensive, hvor målet for de danske bomber har været køretøjer, bygninger og fjendtlige styrker.

Missionerne har fundet sted i områderne Tikrit, Bayji, Mosul samt i Al-Anbar-regionen.

Opgaverne har også bestået af rekognosceringsopgaver, hvor flyene har patruljeret et område for at se nærmere på objekter eller steder på landjorden.

Andre opgaver har handlet om at kaste bomber i forbindelse med kamphandlinger på jorden.

Det danske bidrag til Operation Inherent Resolve består af i alt syv fly, hvoraf tre af dem er i logistisk reserve. Derudover deltager cirka 140 danskere i operationen.

Danmark bidrager også med et Hercules transportfly samt to hold trænere fra hæren, der har til opgave at vejlede og uddanne irakiske sikkerhedsstyrker.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip