Danske fly kaster 10 bomber i kampen mod Islamisk Stat

I løbet af den seneste uge har danske kampfly fløjet 10 missioner i luften over Irak, hvor der fra F-16-flyene er blevet kastet i alt 10 bomber.

De danske fly er indsat i kampen mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, som tirsdag oplyste, at den havde likvideret et jordansk gidsel - angiveligt ved at brænde ham levende.

De seneste missioner, som de danske fly har deltaget i, har været offensive og er blevet fløjet i områderne i og omkring Ninawa-provinsen, der blandt andet huser storbyen Mosul.

- Målene for bomberne har været fjendtlige styrker og bygninger, skriver forsvaret i sin ugentlige såkaldte mission update.

Flyene fra Danmark har fløjet Close Air Support-missioner, hvor de indgår som direkte luftstøtte til styrker på landjorden. Støtten kan både bestå i overvågning og bombninger.

- På nogle af disse missioner har de danske fly kastet bomber mod fjendtlige styrker/bygninger/køretøjer i forbindelse med kamphandlinger på jorden, lyder det i opdateringen.

Det danske bidrag til den såkaldte Operation Inherent Resolve består af syv F-16-fly og op imod 140 mand.

Ud over det bidrager Danmark også med 120 militærinstruktører i Irak, et Hercules-transportfly samt to hold instruktører fra hæren, der skal vejlede og uddanne de irakiske og kurdiske sikkerhedsstyrker.

Det var et bredt flertal i Folketinget, som 2. oktober 2014 besluttede at udvide Danmarks bidrag i kampen mod Islamisk Stat i Irak.

Siden den første mission 16. oktober har de danske fly fløjet 173 missioner og brugt 115 bomber.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip