Danske forskere: Der kan være liv på milliarder af planeter i Mælkevejen

Flydende vand er en af betingelserne for, at der kan være liv på en planet. Og dem er der sandsynligvis milliarder af i vores galakse.

En gruppe forskere fra Niels Bohr Instituttet i Købehavn har sammen med kolleger fra Australian National University kigget på netop den type planeter, der er placeret i den såkaldt “beboelige zone” omkring en stjerne. Det skriver Videnskab.dk.

- Ved hjælp af den nye udgave af Titius-Bodes-loven søger vi nu i fjerne solsystemer efter planeter, der er placeret i systemernes beboelige zoner og dermed har muligheden for at have flydende vand - det er det vigtigste for os. Den nye udgave af Titius-Bodes-loven brugte vi til at beregne os frem til, at der må være mange milliarder af den slags planeter, siger ph.d.-studerende i forskningsgruppen Astrofysik og Planetforskning på Niels Bohr Institutet Steffen Kjær Jacobsen, som er én af de tre forskere bag beregningerne.

Helt konkret brugte forskerne den nye udgave af Titius-Bodes-loven til at observere udvalgte solsystemer i det fjerne.

De udvalgte 151 planetsystemer, som allerede er blevet observeret af Kepler-teleskobet, som fandt tre-seks planeter i den beboelige zone.

I 124 ud af 151 af de udvalgte planetsystemer stemte forskernes formodede placeringer ud fra beregningen overens med det, som Kepler-teleskopet havde observeret.

Overført til resten af galaksen konkluderer forskerne ud fra deres beregninger, at der findes milliarder af planeter i den beboelige zone i Mælkevejen.

Opdagelsen vækker international opmærksomhed.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip