Danske forskere: Der kan være liv på milliarder af planeter i Mælkevejen

Flydende vand er en af betingelserne for, at der kan være liv på en planet. Og dem er der sandsynligvis milliarder af i vores galakse.

En gruppe forskere fra Niels Bohr Instituttet i Købehavn har sammen med kolleger fra Australian National University kigget på netop den type planeter, der er placeret i den såkaldt “beboelige zone” omkring en stjerne. Det skriver Videnskab.dk.

- Ved hjælp af den nye udgave af Titius-Bodes-loven søger vi nu i fjerne solsystemer efter planeter, der er placeret i systemernes beboelige zoner og dermed har muligheden for at have flydende vand - det er det vigtigste for os. Den nye udgave af Titius-Bodes-loven brugte vi til at beregne os frem til, at der må være mange milliarder af den slags planeter, siger ph.d.-studerende i forskningsgruppen Astrofysik og Planetforskning på Niels Bohr Institutet Steffen Kjær Jacobsen, som er én af de tre forskere bag beregningerne.

Helt konkret brugte forskerne den nye udgave af Titius-Bodes-loven til at observere udvalgte solsystemer i det fjerne.

De udvalgte 151 planetsystemer, som allerede er blevet observeret af Kepler-teleskobet, som fandt tre-seks planeter i den beboelige zone.

I 124 ud af 151 af de udvalgte planetsystemer stemte forskernes formodede placeringer ud fra beregningen overens med det, som Kepler-teleskopet havde observeret.

Overført til resten af galaksen konkluderer forskerne ud fra deres beregninger, at der findes milliarder af planeter i den beboelige zone i Mælkevejen.

Opdagelsen vækker international opmærksomhed.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip