Danske hackere anholdt

Danske brugere af software-programmet "Blackshades" har været i politiets søgelys. Programmet gør det muligt at overtage kontrollen med andre personers computer, og ud over adgang til dokumenter og billeder på computeren kan det også lade sig gøre at fjernstyre offerets webcam.

Det har resulteret i, at politiet har ransaget ni steder fordelt over hele landet, og otte personer er indtil nu sigtet og afhørt.

- Der er tale om et godt stykke internationalt politisamarbejde. Aktionen her viser, at det ikke er risikofrit at begå denne type kriminalitet, siger vicepolitiinspektør Johnny Lundberg fra Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3 i en pressemeddelelse.

Dybt kriminelt og meget alvorligt

Selvom det kan virke som en uskyldig nysgerrighed, skal der ikke mange klik til, før man er på dybt vand.

- Hvis man ved, hvad man skal kigge efter, er det alt for nemt at få adgang til hackerværktøjer på nettet. Lige pludselig er man i gang med noget, der er dybt kriminelt, og det kan man risikere, at få en alvorlig straf for, siger Johnny Lundberg.

Aktionen er rettet mod unge mænd mellem 16 og 24 år. Derfor opfordrer Johnny Ludberg forældre til at være opmærksomme på, hvad deres børn foretager sig, når de bruger tid ved computeren.

Politiet vurderer, at de anholdte ikke har noget tilhørsforhold til hinanden.

 

Dagens Gossip