Danske kendte afslører: Voldtægt, kvælertag og tilbud om købesex

Voldtægt, kvælertag på dansegulvet og uprovokerede tilbud om købesex.

Det er blot nogle få af de ting, som danske kvinder i løbet af det seneste døgn har delt på Twitter under hashtagget #jegharoplevet.

Kvinderne fortæller deres historier om diskrimination for at sætte fokus på, at sexisme er et problem i dagens Danmark. Og også en række kendisser melder sig ind i kampen på de sociale medier.

- #Jegharoplevet utallige "komplimenter" på gader og stræder efterfulgt af roterende underliv, blowjob-mimeteater og gorillalyde, skriver tv-værtinden Ibi Makienok således på sin Twitter-profil.

Også komikeren Sanne Søndergaard har været aktiv med at dele sine oplevelser med sexisme i Danmark.

- #Jegharoplevet, at en mand blottede sig for mig og min mor på en øde rasteplads. Jeg var 13, og det samme var længdemålet på hans udstyr, skriver 35-årige Søndergaard blandt andet.

Ligesom sin komikerkollega Sanne Søndergaard går Mads Brynnum ligeledes til kamp mod sexisme, når han kritiserer tonen i kønsdebatten på de sociale medier.

- #Jegharoplevet, at selv det mindste pip på sociale medier bliver mødt af en horde af forurettede, vrede og korreksende mænd, lyder det således fra Brynnum.

#Jegharoplevet er i skrivende stund et af de mest brugte hashtags på Twitter i Danmark.

Læs om Ibi Makienoks oplevelser med sexisme her

Og om Sanne Søndergaards her

Og om Mads Brynnums her

Newspaq

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip