Danske komikere: Vores kærester er flabede

De kan fyre den ene joke af efter den anden og lever af at få folk til at dø af grin - ofte over noget, deres bedre halvdel derhjemme har sagt eller gjort.

Men hvor sjove er landets komikeres bedre halvdele egentlig selv?

For det meste ret sjove, hvis komikerne selv skal sige det.

- Lige da vi kom sammen, bildte min kæreste mig ind, at hun ikke kunne lide svinekød. Det prøvede jeg så at lade være med at servere for hende. Først seks uger efter, afslører hun, at hun faktisk godt kan. Det, synes jeg, var ret flabet, siger komikeren Thomas Warberg, der blandt andet har været med i "Live fra Bremen".

At blive drillet af kæresten er det ikke kun Thomas Warberg, der kommer ud for.

- Første gang vi var ude at spille golf sammen, og jeg skulle til at lave et slag, sagde jeg "Hvad gør en klog mand nu?" Hvortil min kone svarer "Det skal du slet ikke spekulere på. Det har ikke noget med dig at gøre." Det var ret sjovt, fortæller Anders Bircow fra "Linie Tre"-trioen om sin kone Marion Bircow.

Komikeren Christina Sederqvist fra satire-serien "Piger på prøveløsladelse" griner også en del af sin partner.

- Forleden gik vi forbi en, der var ved at få en bøde af politiet, hvorefter Dorthe alt for højt, siger "Der røg du vist lige i fælden, kammerat", fortæller Christina Sederqvist, der for et halvt år siden blev kærester med Dorthe Høyer.

DR-darlingen Thomas Skov, der blev kendt som Anders Lund Madsens gæve praktikant på DR-programmet "Det Nye Talkshow", har også en sjov kæreste. Mest, når hun ikke er det med vilje.

- Hun er sjovest, når det er ufrivilligt, og når hun siger noget dumt. Ikke på Amalie-måden, men på en sød måde. Forleden hørte vi et program om Egypten, hvor hun siger noget med en radius på 140 kilometer. Men tager man 140 kilometer i den retning sydpå, rammer man på ingen måde Egypten. Det var ret sjovt, fortæller Thomas Skov.

Det med ufrivilligt sjove kærester, kan Torben Chris fra "Comedy Fight Club" også nikke genkendende til.

- Min kone er mest ufrivillig sjov, og der kommer virkelig meget materiale fra hende til vores shows, fortæller Torben Chris.

- Jeg ville engang lægge et tørklæde hen over vores datter for at skygge for lyset, da min kone mener, hun er lyssensitiv. Der var otte til 10 centimeter ned til hende, men min kone mente alligevel, at hun ville kunne blive kvalt i det. Så var jeg sådan "Hvaaa, man kan da ikke blive kvalt af et tørklæde i 8-10 centimeters afstand med et stykke stof, der ikke engang er lufttæt." Det var ret sjovt.

Uffe Holm er derimod mindre imponeret af sin kærestes humor.

- Hun er ikke særlig sjov. Hun sagde forleden "Det er ligesom at kaste vand på en gris" i stedet for vand på en gås.

Zulu Comedy Festival, hvor komikken er i højsædet, varer frem til 31.august.

Newspaq

 

Dagens Gossip