Danske kunstnere går på online stemmefrieri

Ti danske kunstnere har netop fået lagt deres skæbne i folkets hænder.

Det er nemlig helt almindelige danske seere, lyttere og fans, der afgør, hvem af de nominerede, der vinder henholdsvis "Publikumsprisen" og prisen for "Årets Idé" til Danish Music Awards (DMA) 2014.

Det har fået flere af de nominerede til at ty til de sociale medier for at appellere til deres fans gunst. Blandt de nominerede til "Årets Idé" er Nephew med ungdoms-musikprojektet "Musikstarter".

- Giv en stemme, hvis du mener, at Musikstarter er et godt projekt, som fortjener opmærksomheden. Del-del-del og god dag, skriver Nephew på deres Facebookprofil.

Ud over Nephew er Gert Barslund nomineret med sit projekt "Flygtningestemmer", S!vas med ordforklarings-app'en "Dauda", rapgruppen Vild $mith med onlinespillet "Spottedspillet" samt DJ og radiovært Le Gammeltoft med sin netradio "Heartbeats".

- Jeg er bundlykkelig og stolt over at være nomineret med Heartbeats radio til DMA 2014. Smid gerne en stemme eller 10, skriver den innovative radiovært på sin Twitterprofil.

Også sangeren Christopher, som ifølge sin Facebookprofil opholdt sig i New York, da nomineringerne blev offentliggjort onsdag, var - tidsforskellen til trods - hurtig ved tasterne for at skaffe stemmer til sin nominering til "Publikumsprisen".

- Wow! Er lige vågnet til fem nomineringer til DMA 2014, det er jo sindssygt. I kan stemme lige her, skriver Christopher over et link, der fører direkte videre til DMA's hjemmeside.

I kampen om at blive publikums favorit, skal Christopher kæmpe mod sangerne Burhan G, rapperen L.O.C., popgruppen L.I.G.A samt sangerinden Medina.

Det er muligt at afgive stemme, frem til Danish Music Awards løber af stablen den 8. november, ved at følge dette link: http://programmer.tv2.dk/dma/2014-09-17-stem-paa-din-favorit

Newspaq

 

Dagens Gossip