Danske kvinder mindst blufærdige på stranden

40 procent af de danske kvinder svarer i en undersøgelse, som online rejsebureauet Expedia har foretaget, at de har gået topløse på stranden. Det er 14 procentpoint mere end det europæiske gennemsnit på 26 procent og ni procentpoint mere end nummer to på listen, Norge. 26 procent af de svenske kvinder har på et eller andet tidspunkt blottet deres barm på en strand.

»Danskerne er kendt for at have et afslappet forhold til deres krop og seksualitet. Derfor er det ikke så overraskende, at danskerne føler det naturligt at være letpåklædte på stranden,« siger Susanne Svensson, der er nordisk ansvarlig hos Expedia.

Rejsebureauet har lavet onlineundersøgelsen i 21 forskellige lande verden over, hvor kvinderne i Japan og Malaysia virker til at være de mest blufærdige. Mindre end fem procent af den feminine befolkning i hver af de to lande har været topløse på stranden.

Danmark markerer sig også i toppen af listen, når det kommer til at vise de blege deller frem på internettet. 40 procent af danskerne har ikke noget imod, at der bliver vist billeder af dem i badetøj på sociale medier som for eksempel Facebook. Det vil 34 procent af svenskerne have det ok med, mens det er 27 procent i Norge.

Undersøgelsen blev gennemført fra 19. april til 15. maj 2013 i Europa, Nordamerika, Sydamerika og Asien af Harris Interactive blandt 8.606 respondenter over 18 år, heraf 300 danskere. Alle respondenter havde været på strandferie inden for de seneste 12 måneder eller var ifølge pressemeddelelsen fra Expedia tilbøjelige til at tage en strandferie inden for de næste 12 måneder.

 

Dagens Gossip