Danske løbere undgik bomber i Boston

16/04/2013 10:28

BNB

Nyheder
Det fortæller Marathon Travel Clubs direktør, Thorvald Mogensen, til Berlingske Nyhedsbureau. »De fleste af vores løbere var kommet i mål, da bomberne eksploderede i målområdet omkring fire timer inde i løbet. Der var langt de fleste af vores løbere på vej tilbage til hotellet,« siger direktøren. »De sidste syv til otte stykker blev taget ud af løbet mellem 800 og 1.000 meter før målstregen, da løbet blev afblæst. Så der var ikke nogen af vores folk, der var i målområdet,« fortsætter han. Marathon Travel Clubs repræsentant i Boston og de 40 gæster er nu tilbage på deres hotel, som ligger halvanden kilometer fra målområdet. »Der er ro på derovre, og nu er de gået i seng,« siger Thorvald Mogensen, der har været i tæt kontakt med selskabets mand i Boston siden eksplosionerne. »Han er noget rystet, men fattet, og han gør, hvad der skal gøres. Men heldigvis er der ikke sket noget med vores gæster,« siger direktøren. Meldingen er, at løbeturisterne har det godt efter omstændighederne. De samledes efter eksplosionerne for at tale situationen igennem og valgte at gå ud på en lokal restaurant for at få tankerne hen på noget andet. »De er lidt rystede over det, der er sket, men de fik snakket om tingene,« siger Thorvald Mogensen. Planen er, at de danske løbeturister skal returnere til Danmark onsdag, men de planer kan ændres, hvis der er brug for det, understreger Thorvald Mogensen. »De er gået til ro, og så må vi se, hvordan stemningen er, når de vågner,« siger han. Angrebet i Boston får ikke Marathon Travel Club til ændre de planer, der ligger i den nærmeste fremtid. »Indtil vi finder ud af, hvad der ligger bag, så kører vi helt efter planen, og vi har 70 gæster i London og 200 i Hamborg i den kommende weekend,« siger Thorvald Mogensen. Tre blev dræbt, mens 144 mennesker blev såret under eksplosionerne.

Mest læste i dag

Det fortæller Marathon Travel Clubs direktør, Thorvald Mogensen, til Berlingske Nyhedsbureau.

»De fleste af vores løbere var kommet i mål, da bomberne eksploderede i målområdet omkring fire timer inde i løbet. Der var langt de fleste af vores løbere på vej tilbage til hotellet,« siger direktøren.

»De sidste syv til otte stykker blev taget ud af løbet mellem 800 og 1.000 meter før målstregen, da løbet blev afblæst. Så der var ikke nogen af vores folk, der var i målområdet,« fortsætter han.

Marathon Travel Clubs repræsentant i Boston og de 40 gæster er nu tilbage på deres hotel, som ligger halvanden kilometer fra målområdet.

»Der er ro på derovre, og nu er de gået i seng,« siger Thorvald Mogensen, der har været i tæt kontakt med selskabets mand i Boston siden eksplosionerne.

»Han er noget rystet, men fattet, og han gør, hvad der skal gøres. Men heldigvis er der ikke sket noget med vores gæster,« siger direktøren.

Meldingen er, at løbeturisterne har det godt efter omstændighederne. De samledes efter eksplosionerne for at tale situationen igennem og valgte at gå ud på en lokal restaurant for at få tankerne hen på noget andet.

»De er lidt rystede over det, der er sket, men de fik snakket om tingene,« siger Thorvald Mogensen.

Planen er, at de danske løbeturister skal returnere til Danmark onsdag, men de planer kan ændres, hvis der er brug for det, understreger Thorvald Mogensen.

»De er gået til ro, og så må vi se, hvordan stemningen er, når de vågner,« siger han.

Angrebet i Boston får ikke Marathon Travel Club til ændre de planer, der ligger i den nærmeste fremtid.

»Indtil vi finder ud af, hvad der ligger bag, så kører vi helt efter planen, og vi har 70 gæster i London og 200 i Hamborg i den kommende weekend,« siger Thorvald Mogensen.

Tre blev dræbt, mens 144 mennesker blev såret under eksplosionerne.