Danske millioner skal hjælpe udsatte nigerianere

Danmark støtter ofrene for den kraftigt forværrede humanitære situation i Nigeria og nabolandene med 12,5 millioner kroner.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Det er voldsomme angreb fra den ekstremistiske gruppe Boko Haram, der har drevet civilbefolkningen i landdistrikterne ind til hovedbyerne i det nordøstlige Nigeria, lige som flere er søgt mod nabolandene Niger, Tchad og Cameroun.

De mange fordrevne har skabt et stort nødhjælpsbehov.

Den danske millionstøtte deles mellem Den Internationale Røde Kors Komités (ICRC) aktiviteter i det nordøstlige Nigeria og FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), der bidrager med nødhjælp i nabolandene.

Pengene skal blandt andet sikre fordrevne familier mad og husly, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

- Ofrene for Boko Harams angreb har brug for hjælp. Vi skal vise vores solidaritet med de ramte familier og bidrage til, at de får mad, tøj, husly og mulighed for at komme igennem krisen.

- Nødhjælpsarbejderne i Røde Kors og FN gør et fantastisk stykke arbejde, som vi godt kan være stolte over at bakke op om. Det er fuldstændig uacceptabelt, hvad der foregår, og det er vigtigt, at det internationale samfund står klar til at hjælpe i denne alvorlige situation, siger han.

Delstaterne Borno, Yobe og Adamawa i det nordøstlige Nigeria har været erklæret i undtagelsestilstand siden maj 2013 som følge af tiltagende angreb fra Boko Haram.

FN vurderer, at der i alt er cirka 1,5 millioner internt fordrevne i Nigeria. Tallet er dog behæftet med en vis usikkerhed.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip