Danske Mr. Microsoft forlader jobbet

Manden, der om nogen har personificeret den amerikanske softwaregigant Microsoft i Danmark, Jørgen Bardenfleth, forlader nu selskabet.

Han forlader overraskende sin internationale strategitoppost for i stedet at blive professionelt bestyrelsesmedlem og fokusere på IT-udviklingen i det offentlige. I juli 2012 blev Jørgen Bardenfleth ellers - efter otte år som direktør for Microsoft Danmark - udnævnt til strategiudvikler for alle Microsofts aktiviteter uden for USA og Canada. Her skulle han holde et vågent øje med, hvor Microsoft klarer sig godt på bestemte områder verden over og bringe succeserne ud til de øvrige lande.

Mindre fokus på Danmark

Det var udsigten til snart at skulle skifte til en anden Microsoft-stilling med mindre fokus på Danmark, der fik den 57-årige Jørgen Bardenfleth til at beslutte, at det var nu, at der skulle ske noget nyt.

»Til sommer eller til næste sommer - det er normalt med en-to-årskontrakter - ville der komme det næste job, og det ville blive med endnu mindre plads til Danmark. Og det er helt fair. Jeg har haft stor frihed til også at varetage Danmark, men næste job ville fokusere på Europa, og så traf jeg valget, som jeg har tænkt over i foråret,« forklarer Jørgen Bardenfleth til Berlingske Business.

Han slutter hos Microsoft allerede på fredag 28. juni.

Er det ikke en mærkelig fornemmelse at skulle skifte, når man har været i toppen så længe?

»Jo, men jeg har også været 12 år hos HP og fire år hos Intel, så det er ikke, fordi jeg ikke har prøvet noget andet. Det er svært at være ligeglad med at arbejde her hos Microsoft. Alle brænder mere eller mindre for det. Microsoft er en fantastisk virksomhed, som alle har en holdning til. Det er spændende at arbejde i en virksomhed, som alle kender og har en holdning til - man behøver ikke at forklare, hvad virksomheden laver!« siger Jørgen Bardenfleth.

På trods af eller på grund af...

Han kom til Microsoft i 2004, hvor han blev hentet fra den Intel-ejede virksomhed Giga. Men sideløbende med Microsoft-arbejdet har han været involveret i massevis af arbejdsgrupper, som skal fremme den teknologi, som han brænder for at sikre en bedre brug af - uden at der behøver at stå »Microsoft« på den.

Kan du ikke frygte, at du er blevet valgt, netop fordi du repræsenterer Microsoft?

»Den tanke har jeg bestemt haft, og jeg har haft en god platform i Microsoft. Men indimellem har jeg da også haft tanken, at jeg måske sad med på trods af og ikke på grund af, at jeg arbejdede hos Microsoft. Men nu er det op til mig selv at bevise, at jeg godt kan selv. Så må fremtiden vise, om det er på grund af eller på trods af mit arbejde hos Microsoft,« siger Jørgen Bardenfleth.

Man skal have is i maven for at træffe så stor en beslutning?

»Det er klart. Økonomisk skal man tage bestik af situationen, når der ikke kommer en fast månedsløn. Jeg har da også talt med familien om det, og det går nok. F.eks. er kun to af de fire børn stadig hjemmeboende,« ler Jørgen Bardenfleth.

Formandskab for IT-Branchen afklares fredag

Han glæder sig nu til en god, lang sommerferie med en tur til USA. Han er amerikansk gift.

Og så skal han i gang igen i sit nye hverv, hvor han blandt andet træder ind i den danske Athena Group, ligesom han skal fortsætte med at hjælpe forskerbyen Symbion med iværksætteri, internationalisering og klyngesamarbejde - altså samarbejde på tværs af virksomheder.

Jørgen Bardenfleth har siden 2010 været formand for den danske brancheforening IT-Branchen, der dækker 90 procent af de danske IT-virksomheder. Han har informeret bestyrelsen om sit jobskifte og har samtidig stillet sig til rådighed for at fortsætte. Desuden sidder han med i det særlige vækstteam af danske topfolk fra teknologiverdenen, som skal komme med gode råd til regeringen. Her er han formand for gruppen.

»Her skal vi skrive en rapport, der rykker, for regeringen og for at fremme IT i Danmark,« siger Jørgen Bardenfleth, som glæder sig til fortsat at beskæftige sig med blandt andet offentlig digitalisering.

»Det er spændende at arbejde videre med, og jeg håber, at jeg får en masse mere tid til at beskæftige mig med også dette,« fastslår han.

 

Dagens Gossip