Danske og tyske turister svigter sommerlandet

De danske hoteller, feriecentre og vandrehjem havde lidt flere gæster i maj end i april. I faktiske tal er det samlede antal overnatninger på hoteller, feriecentre og vandrehjem dog en procent lavere i maj 2013 sammenlignet med maj året før.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Alt i alt betyder det, at der har været lidt mere gang i turismen i maj, og fremgangen skyldes både danske og tyske turister.

På campingfronten har turisterne derimod svigtet i den første forårsmåned. I maj oplevede campingpladserne en nedgang i antal overnatninger på 90.000 eller syv procent i forhold til samme måned sidste år.

De danske overnatninger gik ned med 84.000 eller syv procent, mens de tyske overnatninger faldt med 10.000 - svarende til seks procent.

Fra januar til maj overnattede 2,4 millioner gæster på campingpladser i faktiske tal. Det svarer til et fald på 70.000 overnatninger eller tre procent i forhold til samme periode i 2012.

Antallet af campingovernatninger i Region Hovedstaden og Sjælland faldt med i alt 21.000 eller fire procent, mens overnatninger på campingpladser i resten af Danmark faldt med 48.000. Det svarer til to procent.

Og ser vi lidt længere frem mod højsæsonen, indeholder tallene ikke så godt nyt, mener chefanalytikere Mikkel Høegh, BRFkredit.

- Ser vi på de fremtidige bookinger af danske feriehuse, har der været et fald. Der er således meget, der tyder på, at flere har valgt at holde hovedferien uden for Danmark. I maj var der således booket tre procent færre feriehusuger tre måneder frem i forhold til i fjor, siger han i en kommentar til tallene.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip