Danske plussize-kvinder: Vi er stolte af vores kroppe

Ti kvinder stillede sidste weekend op til fotografering ved Nysø ved Varde. Formålet var at give et positivt skub til store kvinders selvtillid.

Initiativtageren til arrangementet, Lone Bech Sørensen, er selv plussize-fritidsmodel. Og hun møder mange kvinder med “lidt ekstra på sidebenene”, der ikke tør tage deres børn med i svømmehallen, fordi de er bange for at blive gjort til grin.

Læs også: Fitness-magasin nægtede at vise hende i bikini

- Alle disse kvinder vil jeg gerne nå ud til. Jeg vil vise, at man ikke skal skamme sig over sin krop. De fleste af de ti kvinder her har aldrig været i en bikini før. Det var enormt grænseoverskridende for dem, men når jeg hører, hvor meget det har givet hver enkelt i selvtillids- og selvværdsboost, så blir jeg stolt, siger Lone Bech Sørensen til Dagens.dk.

- Det er ikke fordi vi siger at overvægt er et ideal - overhovedet ikke. Men vi siger bare, at uanset hvilken krop, vi har, og det vi må slås med, så fortjener vi alle sammen at elske os selv og acceptere vore krop. Vi står ved os selv, nøjagtig som vi er, siger hun.

Læs også: Ti naturlige danske kvinder smed tøjet for fotografen

Malou Breil på 44 år var en af deltagerne:

- Jeg har tidligere været plussize-model og glad vist mig frem. Efter jeg har tabt mig 42 kg, og huden hænger lidt her og der, har jeg haft sværere ved at vise mig. Det var godt at bryde den grænse, fortæller Malou Breil om oplevelsen.

Nu stables der i øvrigt også en event på benene i Esbjerg den 19. september med foredrag og modeshow.

Se flere billeder herunder.

 

Dagens Gossip