Danske skuespillere er næsten lokale i Prag

Lokale tjekkere hilser og byder "welcome back" til den danske skuespiller Søren Malling, der i disse dage er i Prag for at indspille "Skammerens Datter". Det er nemlig skuespillerens sjette skuespilsjob i den østeuropæiske hovedstad, hvor han nærmest er blevet en af de lokale.

- Jeg kan godt mærke, jeg har været her mange gange. Når folk på gaden hilser, skyldes det ikke kun, at de kender mig fra de danske serier, der er blevet vist hernede. Det er simpelthen fordi, de er vant til at se mig på gaden. Jeg kan jo også genkende dem, fortæller Søren Malling.

Ud over "Skammerens Datter" har Søren Malling været blandt andet været i Prag for at indspille den danske storfilm "En Kongelig Affære" med Mads Mikkelsen i hovedrollen, samt den nye danske serie "1864", der har premiere på dansk tv til efteråret.

- Den eksotiske del af det at rejse til Prag er nok gået lidt tabt. Nu er det ligesom bare blevet en arbejdsplads, siger han.

- Jeg savner min familie, når jeg er her. Vi forsøger at arrangere det sådan, at de kommer herned en gang i mellem. Men mine yngste piger går i gymnasiet, så vi kan jo ikke bare hive dem ud af skolen, når det passer os, siger Søren Malling, der er gift med skuespillerinden Petrine Agger på 22. år.

Kollegaen Jakob Oftebro, mærker også savnet efter dem derhjemme, når optagelserne trækker ud ovre østpå. Han var første gang i Prag til optagelserne af den engelske børnefilm "Journey to the Christmas Star" fra 2012. Siden har rollerne som henholdsvis soldaten Laust i "1864" og Nico i "Skammernes Datter" lokket den norskfødte skuespiller til den tidligere sovjetrepublik.

- Jeg savner min kæreste helt vildt. Hun kommer heldigvis ned og besøger mig snart. Prag er en meget smuk by med mange dejlige restauranter, så det er jo ikke den værste by at være kærester i, siger Jakob Oftebro.

Laura Bro, der spiller Fru Petri i "Skammerens Datter" er også blevet svært glad for den tjekkiske hovedstad, hvor hun tidligere har indspillet scener til både "En Kongelig Affære" og Anders Mattesens debutfilm fra 2006 "Rene hjerter". Modsat Søren Malling og Jakob Oftebro har hun imidlertid taget familien med sig til Prag.

Laura Bro er nemlig nybagt mor til Henry på 9 måneder. Laura Bros mor skuespilleren Helle Hertz er derfor fulgt med for at passe sønnike, mens kameraerne kører.

- Jeg er faktisk begyndt at føle mig ret hjemme her. Jeg har også lært nogle tjekkere at kende. Jeg synes det er interessant at lære mennesker at kende, som har en anden kulturel baggrund end min egen. Det er i virkeligheden på den måde, man lærer allermest om sin egen kultur, siger hun.

Det er Søren Malling enig i.

- Tjekkernes faglighed, passion for at lave film og deres grundighed er helt ekstrem. Det kunne vi nok godt lære en lille smule af derhjemme, siger han.

Newspaq

 

Dagens Gossip