Danske soldater er hjemme igen efter træning af kurdere

Siden november har 30 danske soldater trænet kurdisk militær i det nordlige Irak for at ruste dem til kampen mod Islamisk Stat (IS). Træningen er nu gennemført, og de danske soldater er vendt hjem til Danmark. Det skriver Forsvarsministeriet på deres hjemmeside.

- Jeg er sikker på, at vores dygtige soldater med deres træningsbidrag har gjort en forskel for de kurdiske soldaters mulighed for at bekæmpe terrororganisationen Isil (også kendt som IS, red.), siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Mere end 600 kurdiske soldater har fået træning i blandt andet førstehjælp, skydning og bevægelse. Træningen af de kurdiske soldater er sket i samarbejde med det britiske forsvar, og hvert hold af kurdiske soldater har fået tre ugers uddannelse.

Brigaden, som danskerne har trænet, var forleden med til at forsvare byen Kirkuk i det nordlige Irak. Uddannelsen af de kurdiske soldater er endeligt afsluttet, og det danske forsvar har nu fokus på en anden uddannelsesopgave i Irak.

- Det er vigtigt, at vi hjælper de kurdiske soldater samt de irakiske sikkerhedsstyrker med træning, så de selv bliver bedre i stand til at tage kampen op mod Isil på landjorden. Kampen mod ISIL kan ikke vindes fra luften alene, så derfor er det vigtigt med uddannelse af de lokale styrker, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

120 danske soldater skal fremover uddanne irakiske sikkerhedsstyrker sammen med amerikanerne på Al Asad Airbase i det vestlige Irak. Det er Folketingets beslutning, at højst 120 mand fra Danmark skal træne irakisk og kurdisk militær.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip