Danske soldaters hjemsendelse er forsinket

Flyet skulle efter planerne være landet i Kastrup og dernæst Karup lufthavn søndag, men ankomsten er således udskudt til mandag eftermiddag.

»Det er selvfølgelig rigtigt ærgerligt, når der opstår sådanne forsinkelser, for når man har været af sted længe, så vil man jo bare gerne hjem hurtigst muligt. Og vi arbejder da også på fuld damp for at få soldaterne hjem,« udtaler oberst Søren W. Andersen, chef for operationsafdelingen hos Flyvertaktisk Kommando.

Under almindelige omstændigheder ville man have indsat et andet fly, der kunne bringe de danske soldater hjem, men der er særligt travlt denne weekend på grund af fejringen af den muslimske højtid Eid, som ifølge Flyverteknisk Kommando giver »udfordringer med hurtigt at få de fornødne tilladelser til dette fly på plads«.

»Tekniske problemer opstår, når man har med fly at gøre, og derudover har vi så ramt ind i en højtid, som har gjort tingene lidt mere besværlige, når der skal sættes et andet fly ind,« forklarer oberst Søren W. Andersen.

Rotationen af de godt 700 soldater, som skal tilbage til Danmark, kører over seks separate flyvninger. Den forsinkede flyvning, som skulle være landet søndag, er den sjette og sidste i denne omgang.

 

Dagens Gossip