Danske spillere: Både skuffede og stolte

Der er sejre, hvor man ler. Og nederlag, hvor man græder.

Så er der de kampe, hvor man ler med det ene øje og græder med det andet.

Og det var sådan én torsdag i Globen, hvor Danmark tog det første point nogensinde mod en af verdens største hockeynationer, Tjekkiet, men måtte se sig slået på straffeslag.

Selv om de danske spillere stod med en bitter følelse, blandede den sig også med en enorm stolthed over at have presset et stjernehold med ti spillere fra NHL og seks fra KHL til kanten.

- Vi leverer en kæmpeindsats og falder på noget så tilfældigt som straffeslag, hvor det kan blive både en dreng og en pige, siger Nichlas Hardt.

Da kampen gik i straffeslag, troede denne signatur, at sejren var hjemme, for ingen nationer har en statistik som Danmark med 12 sejre i de seneste 13 straffeslagskonkurrencer.

Men tre tjekkiske scoringer i seks forsøg mod to danske (Mikkel Bødker og Morten Madsen) var forskellen på sejr og nederlag.

Danmark er med tre kampe tilbage to point foran Slovenien, men det er svært at se, hvor slovenerne skal hente en sejr i kampene mod Tjekkiet, Sverige og Canada. Danmark mangler Schweiz, Hviderusland og Sverige og kan stadig ikke fejre overlevelsen.

- Det er stærkt at komme tilbage efter 0-1 og svært at være rigtig skuffet, når drengene laver sådan en kamp. Vi kan kigge hinanden i øjnene, siger kaptajnen Morten Green, der spillede sin bedste landskamp i denne sæson.

Simon Nielsen leverede en toppræstation i målet og blev fortjent kåret som bedste danske spiller. Men helt tilfreds var perfektionisten fra Lukko Rauma ikke.

- Jeg skulle have taget deres første mål. Der er ikke så meget at sige. Den må ikke gå ind fra den vinkel, siger han.

- Det er en bitter følelse, når man er én redning fra at vinde.

Simon Nielsen håber på en kontraktforlængelse med sin finske klub, men har en coach fra Lukko været i Globen, ligner den en formalitet.

- Sikke en ankermand at have. Imponerende målmandsspil. Stor kredit til Simon. Han skaber ro, siger Dallas-stjernen Philip Larsen.

- Man er altid skuffet, når man taber, men der er meget at tage med herfra. Vi spiller klogt og disciplineret over hele linjen og er svære at spille imod, fordi vi kriger og ofrer os. Spiller vi sådan på lørdag mod Schweiz, er der flere point. Schweizerne er ikke bedre end Tjekkiet.

Morten Poulsen kvitterede med fire minutter igen på et brillant forarbejde af Kim Staal, som kørte rundt om målet og serverede pucken for bladet af Oskarshamn-forwarden.

Bedste danske spillere var Simon Nielsen, backparret Philip Larsen og Stefan Lassen og kæden med Mikkel Bødker, Julian Jacobsen og Nichlas Hardt.

 

Dagens Gossip