Danske studerende skal lære at håndtere Muhammed-kriser

»Uddannelsens indhold kommer til at spænde helt fra, hvordan man som virksomhed håndterer kommunikationen udadtil, hvis der bliver fundet hestekød i de lasagner, man sælger, til hvordan man som organisation eller virksomhed forholder sig til terrortrusler. Risici er blevet noget helt andet, efter at verden er blevet langt mere globaliseret. Du ved aldrig, hvad der bliver den næste Muhammed-krise,« siger lektor Karen Lund Petersen fra Center for Avanceret Sikkerhedsteori ved Københavns Universitet.

Hun ventes ifølge avisen at blive leder for uddannelsen.

Universitetet afventer endelig godkendelse fra Danmarks Akkrediteringsinstitution (ACE), som træffer afgørelse i næste måned, og kommer godkendelsen, bliver uddannelsen formentlig den første af sin art i verden, skriver Politiken.

Uddannelsens kandidater skal kunne varetage job i både det offentlige og private, og uddannelsen skal skabe en kobling mellem sikkerhedspolitik og risikoledelse.

Beredskabsstyrelsen, som arbejder med at forebygge og håndtere katastrofer og ulykker, venter sig meget af den nye uddannelse, siger kontorchef Mads Ecklon fra styrelsen:

»Det er rigtig interessant, hvis man kan få nogle kandidater ud, som har en mere specialiseret faglig baggrund til at vurdere, hvordan et risikobillede ser ud. I mit kontor har jeg stort set kun akademikere med samfundsfaglige generalistuddannelser. De lærer hurtigt, men det tager selvsagt tid at komme ind i feltet. Får vi nogen, som allerede er inde i det, er vi et stort skridt foran«.

 

Dagens Gossip