Danske talenter funkler i de unges Tour de France

Når du tænder for dit TV om tre år for at se Tour de France, så bliver det for at se ryttere som Michael Valgren, Lasse Norman Hansen, Jesper Hansen og Magnus Cort vinde etapesejre og førertrøjer.

Sådan lyder analysen, hvis man bedømmer ud fra etapeløbet Tour de l'Avenir - ungdommens Tour de France - som køres i denne uge. Tirsdag vandt den kommende Team Saxo-Tinkoff-rytter Michael Valgren 3. etape. Det var ifølge U23-landstræner Morten Bennekou en kæmpe sejr for Valgren og dansk cykling.

- Tour de l'Avenir er sidste skridt i fødekæden, så det er her, vi finder de kommende vindere af Tour de France, fortæller Morten Bennekou, som har ansvaret for det danske hold i Frankrig. 

- Hvis man kan begå sig på det her niveau, så har man niveauet til at

være med senere, hvis man ellers fortsætter sin udvikling. I princippet

kommer der ikke nogle nye ryttere ind fra højre nu, så man har fundet

sine konkurrenter nu.

Udover Valgrens sejr, blev Lasse Norman Hansen nummer to på prologen, Kristian Haugaard kører lige nu i bjergtrøjen, og to gange er en dansk rytter blev kåret til den mest aggressive rytter. Det vidner om, at de danske ryttere er blandt de bedste talenter i verden.

- Alle kommer med deres stærkeste hold til Tour de l'Avenir, og vi har alle sammen det kommende VM i baghovedet. Med al respekt for Michael Valgrens sejr i Liege-Bastogne-Liege, så var feltet ikke helt så stærkt i det løb, som det er her i Tour de l'Avenir. Der er ingen andre løb, hvor alle stiller med deres stærkeste ryttere.

Tour de l'Avenir har i år 50 års jubilæum, og kigger man tilbage på tidligere etapevindere og samlede vindere af løbet, så finder man nogle af de største navne i cykelhistorien.

- Det bedste eksempel er, at Nairo Quintana vandt løbet i 2010. Han kørte os alle sammen i smadder på de sidste to etaper og vandt helt suverænt. Og nu er han tæt på at vinde Tour de France.

I samme år imponerede ryttere som John Degenkolb, Andrew Talansky og Teejay Van Garderen, der i dag har etableret sig i verdenstoppen. 

Michael Valgren bliver i næste sæson professionel, når han kommer under Bjarne Riis' vinger på Team Saxo-Tinkoff. Her skal den 21-årige allround-rytter forsøge at bryde den svære grænse fra amatør- til prorytter. Hans potentiale er enormt, siger Morten Bennekou, men der er plads til forbedringer.

- Han er stadig for tung, hvilket Bjarne Riis også har sagt. Det har vi også snakket om de seneste par år, så han mangler stadig noget. Men man må sige, at han kører ufatteligt godt opad i forhold til, at han slæber rundt på lidt for meget.

Tour de l'Avenir kører de næste dage i bjergene, hvor Bennekou ikke forventer danske dominans. Løbet slutter i weekenden.

 

Dagens Gossip