Danske topchefer varsler nye fyringer

En by bølge af fyringer kan være vej i dansk erhvervsliv.

Landets store og mellemstore virksomheder har planer om at lægge væksten uden for Danmarks grænser, da forventningerne til markedet herhjemme er mere dystert.

Det viser en rundspørge til Berlingske Toplederpanel, hvor 186 af de øverste chefer i dansk erhvervsliv har deltaget.

48 procent af topcheferne har planer om besparelser på grund af den økonomiske krise. Over 20 procent har vedtaget fyringer, som træder i kraft inden for de næste seks måneder, og yderligere 24 procent overvejer flere afskedigelser, skriver Berlingske.

Omkostningerne skal holdes nede ved at rykke så mange arbejdspladser til udlandet som muligt, lyder det fra Danmarks erhvervstop.

- Der er en eksportmur af høje omkostninger og afgifter rundt om Danmark, og den mur skal sænkes, før vi kan skabe flere danske job, siger Henrik Sørensen, administrerende direktør i Desmi, til Berlingske.

De dystre udsigter står i kontrast til regeringens mere positive syn på fremtiden. Regeringen forventer en faldende bruttoledighed på 6000 personer til næste år, og finansminister Bjarne Corydon (S) har allerede spået pæn vækst i 2013 og 2014.

Finansministeren fastholder trods Berlingskes rundspørge sit optimistiske syn på økonomien.

- Hvis de tiltag, der er taget til stabilisering af europæisk økonomi, slår igennem samtidig med, at regeringens initiativer begynder at virke, så har dansk økonomi et stor potentiale for vækst de kommende år.

- Det skyldes blandt andet, at såvel husholdninger som virksomheder har konsolideret sig, skriver Bjarne Corydon i en kommentar til avisen.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip