Danske virksomheder er klar til at hyre igen

De danske topchefer ser håndgribelige tegn på et spirende opsving og gør klar til at ansætte igen.

Det viser en rundspørge blandt danske topchefer, som Greens Analyseinstitut har lavet for Børsen. 2.550 ledere er blevet spurgt, 652 har svaret, og en klar overvægt af dem er klar til at øge medarbejderstaben frem for at skære ned. Den fordeling er ikke set siden andet kvartal 2011.

Blandt dem er Christian Listov-Saabye, administrerende direktør i det rådgivende ingeniørfirma Moe A/S.

»Vi har lige nu og her brug for en halv snes nye, højtuddannede medarbejdere som eksempelvis ingeniører og arkitekter. Vi forventer også at skulle ansætte endnu flere nye medarbejdere i den kommende tid,« siger Christian Listov-Saabye.

Det er især bedre takter på det danske marked, der giver erhvervslivet behov for flere hænder og hoveder.

28 procent af virksomhederne forventer fremgang på hjemmemarkedet i løbet af de kommende seks måneder. Det er dobbelt så mange som i slutningen af 2012.

»Det er bestemt ikke usandsynligt, at vi skal bruge endnu flere folk. Det afhænger af, hvor mange nye projekter vi får ind på bogen. Men det ser lovende ud. Specielt i København, Aarhus og Trekantområdet, hvor vi allerede er i fuld gang med en række store projekter,« siger Michael Mortensen, ejer og administrerende direktør i byggevirksomheden Casa Entreprise A/S til Børsen.

 

Dagens Gossip