Danske virksomheder er trimmede til vækst

De har fyret de medarbejdere, der skal fyres, hævet produktiviteten og forberedt sig på opsvinget. Det skriver Jyllands-Posten.

Virksomhederne mærkede ellers et produktivitetsdyk, da de før krisen var nødt til at tage alle de medarbejdere ind, som de kunne få fat på, hvoraf mange først skulle oplæres. Men nu har virksomhederne igen skåret ned.

I det seneste eksportbarometer, som Rambøll laver for Jyllands-Posten melder 22 procent af virksomhederne, at de har skåret i medarbejderstaben i løbet af det seneste halve år. I december var det 28 procent, der meldte om nedskæringer.

»Ikke at alle vores produktivitetsproblemer er løst. Men mange af de medarbejdere, som under økonomiens overophedning kom ind i virksomhederne og samlet sænkede produktiviteten, er nu skåret væk igen, og det har givet en samlet konkurrenceevneforbedring,« siger Jacob Graven, cheføkonom i Sydbank til Jyllands-Posten.

Konkurrenceevnen forbedres yderligere af beskedne danske lønstigninger, der ligger under niveauet i for eksempel Tyskland og en svækkelse af den danske krone over for en række  valutaer uden for Europa samt over for den svenske og den norske krone.

 

Dagens Gossip