Danske VM-cykelhelte bestjålet

VM i Italien blev det bedste landevejsmesterskab nogensinde for dansk cykelsport. Fire medaljer blev det til undervejs. Men mesterskabet fik ikke den afslutning, som det danske hold havde håbet på. Ukendte gerningsmænd brød natten til mandag ind i danskernes lastbil og stjal 30 cykler og 50 hjulsæt.

Tyvene havde skaffet sig adgang til de danske cykler via den parkeringsplads, hvor den danske bus stod parkeret. Her havde gerningsmændene skåret et hegn op, ligesom der var blevet smadret en række overvågningskameraer.

Ifølge Danmarks Cykle Unions sportschef, Lars Borde, havde de da også forsøgt at tage alle forholdsregler for at sikre sig mod cykeltyve. Men det var altså ikke nok:

- Vi havde bakket en bil tæt op mod bagdøren på kassebilen, der var kameraer og en vågen natportier på hotellet. Som det har været tilfældet ved lignende sager i cykelverdenen, må man bare konstatere, at når tyvene vil ind, kommer de ind. Det italienske politi arbejder lige nu med sagen, og dermed også detaljerne i sagen, siger Lars Bonde til unionens hjemmeside.

Han fortæller videre, at tyvene primært er sluppet af sted med U/19-rytternes cykler. Cykler, der undervejs sikrede Danmark tre medaljer ved mesterskaberne. 

Det er anden gang, der er cykeltyve på spil ved årets VM. Lørdag gik det ud over det russiske hold, der fik stjålet samtlige af sine cykler. De kunne kun køre med ved VM, fordi Team Katusha var venlig at stille lånecykler til rådighed.

 

Dagens Gossip