Dansker anholdt i Libanon efter melding om terrorforsøg

Det sker få dage efter, at den libanesiske avis An-Nahar bragte en historie om, at en dansker med palæstinensisk baggrund sammen med to andre blev bremset i at udføre et selvmordsangreb i Libanon.

»Vi kan bekræfte, at en dansk statsborger blev arresteret i Libanon i sidste uge. Ambassaden er i kontakt med de libanesiske myndigheder,« siger ambassadør Rolf Holmboe til Berlingske Nyhedsbureau.

Om danskeren er en del af den planlagte terroraktion, som An-Nahar har beskrevet, er fortsat uafklaret.

»Hverken ambassaden eller Udenrigsministeriet kan oplyse yderligere, da vi har tavshedspligt i person- og især straffesager,« tilføjer ambassadøren.

Ifølge An-Nahar standsede hæren tre personer, en syrer, en palæstinenser og en dansk statsborger med palæstinensisk oprindelse, ved et checkpoint i byen Arsal i Bekaa-regionen fredag aften i sidste uge. Her sikrede soldaterne, at de tre ikke udførte det selvmordsangreb, som de angiveligt havde tænkt sig, oplyser hæren ifølge den libanesiske avis.

De tre personer kom fra Syrien i en Mitsubishi, som hverken havde nummerplader eller identifikationspapirer, og da de blev standset ved Hmeid-checkpointet, trådte den ene palæstinenser ud af bilen med et bælte af sprængstoffer om livet. Men inden han kunne nå at detonere sig selv, skød og dræbte soldater ham, skriver An-Nahar uden at oplyse, om der var tale om den danske statsborger eller den anden palæstinenser.

De to andre i bilen blev anholdt, og soldaterne fandt en Kalashnikov og endnu et sprængstofbælte, som var forbundet med en håndgranat, forlyder det.

Allerede fredag aften oplyste den libanesiske hærkommando, at man havde anholdt tre bevæbnede mænd, som havde forsøgt at infiltrere Libanon fra Syrien dagen forinden.

 

Dagens Gossip