Dansker fortsætter oversøisk sejrstogt

Triatleten Helle Frederiksen fortsætter sit oversøiske sejrstogt. Søndag vandt OL-deltageren endnu et stævne på den anden side af Atlanterhavet. Her løb hun først over stregen ved Nautica South Beach Triathlon i Californien. En sejr der samtidig udløser en præmiecheck på 10.000 dollar.

- Sejren betyder helt utrolig meget for mig, det er helt fantastisk. Endnu en gang stor tak til min træner, der virkelig har fået mig til at tro på det, skriver Helle Frederiksen på sin profil på Facebook.

Det er den tredje podieplacering på bare fire uger for den forhenværende landsholdstriatlet. Tidligere droppede hun frivilligt den økonomiske støtte fra Dansk Triatlon Forbund og Team Danmark i protest mod forbundets prioriteringer og fokus af støttemidlerne.

Til gengæld kan hun nu selv bestemme, hvilke løb hun stiller op i. Det har vist sig at være en god beslutning. Alene søndagens pengepræmie fra løbet i Californien svarer til et års økonomisk støtte fra forbundet.

I marts måned blev hun desuden en fornem nummer to ved ITU Pan American Cup. Ugen efter tog hun karrierens største sejr, da hun satte et stærkt felt skakmat og slog den regerende verdensmester i Ironman 70.3 San Juan i Puerto Rico, Sydamerika.

Triatleten med rødder i jyske Struer er ikke den eneste kvinde, der giver den gas i den tredelte sport. Michelle Vesterby, der specialist i jernmandsdistancen, er lige nu rangeret som nummer fem i verden og er dermed kvalificeret til verdensmesterskabet Hawaii Ironman til oktober.

 

Dagens Gossip