Dansker skal lave et afsnit af True Detective

Skrevet af admin

23/12/2014

Dagens topnyheder

Den danske instruktør Janus Metz tager nu et stort spring fra instruktør af dokumentar-krigsfilm i Helmand-provinsen i Afghanistan til fiktionsinstruktør i Hollywood.

Janus Metz skal i starten af det nye år instruere det tredje afsnit af sæson to i den amerikanske krimiserie. Selv kalder han det "lidt som at kaste sig ud fra femmetervippen i en kunstnerisk saltomortale efter at have slået kolbøtter fra tremeteren".

- Når jeg laver dokumentar, er vi sjældent mere end to personer af sted. Det her er jo en kæmpe maskine, man er sat til at styre. Nogle gange sidder der 20 mand bag monitoren. Det er meget anderledes, siger han om opgaven i en pressemeddelelse.

Den danske instruktør har allerede skudt et par mindre scener med to af seriens bærende skuespillere Colin Farrell og Rachel McAdams, der begge er nye ansigter i sæson to.

- Første dag skulle jeg lige tage en dyb indånding, inden jeg gik på settet. Det var trods alt Colin Farrell og Rachel McAdams, jeg skulle ind til. Jeg satte pokerfjæset på, det er man nødt til - de forventer jo, at jeg er instruktøren, siger Janus Metz.

- Efter vores lille scene fik jeg et klap på skulderen af Colin Farrell og et kindkys af Rachel McAdams. Så havde jeg vist bestået min prøve, siger den danske instruktør.

Historien finder denne gang sted i og omkring Los Angeles. Og serien er skabt af Nic Pizzolatto, der i sommer var i København og fik Janus Metz med om bord på True Detective. De to kendte hinanden fra et andet samarbejde.

- Nic var i Danmark som gæst på TV-festivalen og for at holde masterclass på filmskolen. Her brugte vi fire dage sammen og i den sammenhæng spurgte han, om jeg havde lyst til at komme til LA og instruere et afsnit af anden sæson på True Detective.

Det havde jeg naturligvis svært ved at takke nej til, siger Janus Metz.

Ud over Colin Farrell og Rachel McAdams, er Vince Vaughn at finde i en af hovedrollerne. De to første afsnit instrueres af instruktøren Justin Lin.

True Detective sæson to får premiere til sommer 2015.

/ritzau/