Dansker vinder VM-guld i kajak for fjerde gang

Navnet Henriette Engel Hansen klinger nok hult i de fleste danskeres øre. Men måske burde man hæfte sig lidt mere ved navnet. Kajakroeren skrev nemlig søndag skrevet dansk sportshistorie. Det skete, da hun sammen med makkeren Jeanette Løvborg vandt VM-guld i toerkajak på maratondistancen.

Dermed gentog Henriette Engel Hansen sin triumf fra 2007, 2008 og 2009, hvor hun også vandt guld på samme distance. Henriette Engel Hansen er den første dansker, der vinder fire VM-titler på kajaksportens længste distance. Det var derimod Jeanette Løvborgs første VM-guld.

Distancen på 25,8 kilometer bød på seks omgange på søen og seks overbæringer på land, hvor roerne løber med deres kajakker på en 400 meter strækning, inden de igen sætter kajakken i vandet og ror videre.

De to danskere dominerede løbet fra start og havde inden de sidste 1.000 meter et forspring på 75 meter til de nærmeste konkurrenter. Det forspring slap de aldrig, og med støtte fra et stort og begejstret hjemmepublikum kunne de jublende ro i mål som verdensmestre. Ungarn og Tjekkiet tog sig af sølv og bronze.

Henriette Engel Hansen var også med ved OL i London. Her blev det til en syvendeplads i 500 meter enerkajak.

 

Dagens Gossip