Danskerbåde forbyder kahytdruk efter dødsfald med promille på 4,4

Alkohol købt på land eller i de såkaldte taxfree-butikker må ikke længere nydes bag lukkede kahytdøre eller andre steder om bord på det norske rederi Fjord Lines færger. Fremover er det kun øl, vin og drinks købt i færgernes restaurant, der må drikkes.

Forbuddet gælder på rederiets såkaldte »Danskerbåde« der sejler til Hirtshals fra henholdsvis Bergen, Stavanger og Kristianssand og fra juli også ruten fra Langesund.

Beslutning er truffet, efter at en 20-årig mand med en promille på 4,4 døde af alkoholforgiftning i færgens arrest. Det skriver det norske NRK.

»Det hænger sammen med, at folk i deres kahytter har drukket medbragt alkohol. Og så har vi ikke kontrol med, hvor meget der bliver drukket«, siger direktør for Fjord Line, Ingvald Fardal, til nrk.no.

»Fremover ønsker vi at indføre flere begrænsninger. Skal der nydes alkohol, skal det ske i de restauranter, pubber og barer, som er på skibene. Ikke i egen kahyt bag lukket dør«, siger han.

Hvis man opdages i færd med at drikke alkohol i kahytterne, vil alkoholen blive inddraget.

»Der vil sikkert komme reaktioner, men vi har et ansvar i forhold til folk, som rejser med os og for at sikre så trygge omgivelser som mulig, når folk er ombord på skibet,« siger Fardal.

Rederiet vurderer, at de nye regler kun vil få konsekvenser for en lille del af deres rejsende. Man er allerede i gang med at trykke forbudsskilte og tage fornødne foranstaltninger.

 

Dagens Gossip