Danskerduo skøjter mod playoff

01/10/2013 19:18

BNB

Nyheder
Frans Nielsen har fået smag for playoff og tror på succes sammen med Peter Regin og NY IslandersEfter seks års tilløb lykkedes Frans Nielsens playoff-mission. New York Islanders brød endelig den onde cirkel. Og Danmarks første NHL-spiller har for alvor fået smag for slutspillet om Stanley Cup.- Jeg håber, at vi igen kan trække fra og tage en top otte-placering i grundserien (blev nr. otte i sidste sæson, red.). Vi har holdet til det, siger han fra Long Island.Den 29-årige tovejs-center er en af NHLs bedste defensive forwards, når det handler om at neutralisere modstandernes stjerner og selv producere, og er en nøglespiller for Islanders.- Jeg føler, at vi offensivt har et bedre hold end sidste sæson, siger han.En spiller, der i Frans Nielsens øjne har styrket New York Islanders, er Peter Regin.Han er dukket op på Long Island efter fem år i Ottawa Senators og har i en måned boet hos vennen fra Herning-tiden, Frans Nielsen, inden han flyttede i egen lejlighed mandag.- Jeg glæder mig til at spille sammen med Peter. Han er en fantastisk spiller og er endelig over sine skader, som kostede flere pauser hos Senators. Peter bliver en gevinst for os, siger Frans Nielsen.- Peter og jeg er begge playmakere, og derfor kommer vi ikke i samme kæde. Træneren har prøvet forskellige formationer i træningskampene, og jeg er ikke helt sikker på, hvordan kæderne bliver. Jeg skal formentlig spille mellem Michael Grabner og Josh Bailey, mens Peter har spillet de fleste preseason-kampe med Pierre-Marc Bouchard og en skiftende wing. Sejre i de sidste tre kampe er en god ballast inden premieren fredag.Selv om Frans Nielsen ser en lys fremtid for Islanders, er øboerne ikke i den absolutte NHL-top.- Det bliver en kamp mellem de traditionelle tophold, Pittsburgh Penguins, Chicago Blackhawks, Boston Bruins og Los Angeles Kings, lyder hans tip.Frans Nielsen debuterede i NHL én af de første dage i 2007 og er noteret for 367 kampe og 196 point (60 mål og 136 assists) i 367 grundseriekampe. I seks playoffkampe i maj havde han to assists.Hvor Frans Nielsen er den mest scorende danske spiller i NHLs historie, har Vancouver Canucks Jannik Hansen kamprekorden med 376 kampe totalt (318 i grundserien og 58 i playoff).Sæsonens første danskeropgør bliver 8. oktober, når Frans Nielsen får besøg af Phoenix Coyotes med Mikkel Bødker.

Mest læste i dag

Frans Nielsen har fået smag for playoff og tror på succes sammen med Peter Regin og NY Islanders

Efter seks års tilløb lykkedes Frans Nielsens playoff-mission. New York Islanders brød endelig den onde cirkel. Og Danmarks første NHL-spiller har for alvor fået smag for slutspillet om Stanley Cup.

- Jeg håber, at vi igen kan trække fra og tage en top otte-placering i grundserien (blev nr. otte i sidste sæson, red.). Vi har holdet til det, siger han fra Long Island.

Den 29-årige tovejs-center er en af NHLs bedste defensive forwards, når det handler om at neutralisere modstandernes stjerner og selv producere, og er en nøglespiller for Islanders.

- Jeg føler, at vi offensivt har et bedre hold end sidste sæson, siger han.

En spiller, der i Frans Nielsens øjne har styrket New York Islanders, er Peter Regin.

Han er dukket op på Long Island efter fem år i Ottawa Senators og har i en måned boet hos vennen fra Herning-tiden, Frans Nielsen, inden han flyttede i egen lejlighed mandag.

- Jeg glæder mig til at spille sammen med Peter. Han er en fantastisk spiller og er endelig over sine skader, som kostede flere pauser hos Senators. Peter bliver en gevinst for os, siger Frans Nielsen.

- Peter og jeg er begge playmakere, og derfor kommer vi ikke i samme kæde. Træneren har prøvet forskellige formationer i træningskampene, og jeg er ikke helt sikker på, hvordan kæderne bliver. Jeg skal formentlig spille mellem Michael Grabner og Josh Bailey, mens Peter har spillet de fleste preseason-kampe med Pierre-Marc Bouchard og en skiftende wing. Sejre i de sidste tre kampe er en god ballast inden premieren fredag.

Selv om Frans Nielsen ser en lys fremtid for Islanders, er øboerne ikke i den absolutte NHL-top.

- Det bliver en kamp mellem de traditionelle tophold, Pittsburgh Penguins, Chicago Blackhawks, Boston Bruins og Los Angeles Kings, lyder hans tip.

Frans Nielsen debuterede i NHL én af de første dage i 2007 og er noteret for 367 kampe og 196 point (60 mål og 136 assists) i 367 grundseriekampe. I seks playoffkampe i maj havde han to assists.

Hvor Frans Nielsen er den mest scorende danske spiller i NHLs historie, har Vancouver Canucks Jannik Hansen kamprekorden med 376 kampe totalt (318 i grundserien og 58 i playoff).

Sæsonens første danskeropgør bliver 8. oktober, når Frans Nielsen får besøg af Phoenix Coyotes med Mikkel Bødker.