Danskere betaler en krone per dag til fængslerne

Udregningerne, som Fængselsforbundet har lavet på baggrund af tal fra Kriminalforsorgen, konkluderer altså det modsatte af regeringens Råd for Offentlig-Privat Samarbejde. I sidste måned fastslog rådet, at danske fængsler var så dyre at drive, at det kan betale sig at lade private firmaer melde sig til nogle af fængselsopgaverne.

»Det er da sund fornuft at se på, hvor mange skattekroner de enkelte lande bruger på deres fængsler. Og så bør man også i Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde interessere sig en lille smule for kvaliteten i fængselsvæsenet. Vi er nærmest mestre i at resocialisere de indsatte og sørge for, at de, vi slipper ud, ikke kommer tilbage igen efter 14 dage. Det giver enorme besparelser for samfundet«, siger Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, til Politiken.

Avisen har tidligere fortalt, at Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde har regnet ud, at der er 75 procent flere ansatte per fange i danske fængsler end for eksempel i tyske. Derudover konkurrerer færre i Det danske fængselsvæsen om opgaverne end i Tyskland og Storbritannien.

Samtidig er der mindre konkurrence om opgaverne i det danske fængselsvæsen, end det er tilfældet i Tyskland og Storbritannien.

 

Dagens Gossip