Danskere drømmer om at bo på Mars

Organisationen Mars One arbejder på at sende mennesker til Mars i år 2023 - uden en returbillet. Ansøgningsrunden er netop afsluttet, og 489 danskere har søgt om at flytte til den røde planet.

Det skriver Videnskab.dk.

Mars One har netop afsluttet første ansøgningsrunde, og i alt har 202.586 mennesker fra over 140 forskellige lande ansøgt om at blive de første mennesker på den røde planet.

- Vi er meget tilfredse med resultatet, og vi er sikre på, at vi vil finde de helt rette astronauter blandt ansøgerne, siger hollandske Bas Lansdorp, der er generaldirektør i Mars One, til Videnskab.dk.

Bas Lansdorp grundlagde Mars One i 2011, og organisationens mål er, at der skal sendes fire mennesker til Mars i 2023.

Her er det planen, at astronauterne skal bosætte sig og grundlægge en koloni, og Bas Lansdorp mener, at missionen vil være "det næste store skridt for menneskeheden".

- Det er et meget komplekst projekt, men vi ved, at det er muligt både teknologisk og økonomisk set. Så vi er overbeviste om, at vi kan gøre det, siger Bas Lansdorp til netsiden.

I løbet af de næste to år vil en særlig udvælgelseskomité, som er nedsat af Mars One, ifølge Videnskab.dk håndplukke astronautkandidater blandt de 202.586 ansøgere.

I 2015 vil seks til 10 grupper på hver fire personer være udvalgt, og disse grupper skal ifølge Mars One igennem syv års træning på fuld tid, inden den første gruppe efter planen skal sætte menneskehedens første fodaftryk på Mars i 2023.

/ritzau/

 

Dagens Gossip