Danskere fik smæk af Ronaldo og Real

Ajax har det svært mod Real Madrid. For anden gang i træk i dette års Champions League-gruppespil tabte hollænderne - denne gang med 1-4 på Real Madrids hjemmebane Estadio Santiago Bernabeu.

Det blev tilbage i begyndelsen af oktober - i den anden indbyrdes kamp i gruppespillet - også til et hollandsk 1-4-nederlag til Real Madrid på Amsterdam Arena.

Det var sjette gang, at Ajax mødte Real Madrid i Champions League, og i de seks kampe er det blevet til seks Ajax-nederlag og en negativ målscore på 2-20.

Men Ajax kan glæde sig over, at klubben trods alt er videre til Europa League, fordi Manchester City samtidig tabte 0-1 på udebane til Dortmund.

Den unge danske Ajax-angriber Viktor Fischer fik lov at få sin første kamp fra start i Champions League, men Viktor Fischer havde ikke mange succesfulde aktioner i kampen og blev skiftet ud efter 76 minutter.

Christian Eriksen og Christian Poulsen begyndte også på banen, men ingen af de to danske midtbanespillere imponerede over for et stærkt spillende Real Madrid-mandskab, der var overlegne i mange af spillets facetter.

En fjerde dansk Ajax-spiller, Lasse Schöne, kom allerede ind fem minutter før pausen i stedet for Christian Poulsen, som så ud til at være plaget af en eller anden skavank.

Cristiano Ronaldo åbnede scoringen efter 13 minutter efter et oplæg af Karim Benzema, som smukt blev sendt af sted i dybden af Luka Modric.

Med en endnu flottere aflevering satte Modric Real Madrid-angriberen José Callejon op til 2-0-scoringen efter 28 minutter.

I anden halvleg øgede brasilianeren Kaka til 3-0 efter 49 minutter, inden Ajax-angriberen Derk Boerrigter fik reduceret 10 minutter senere. Callejon cementerede 4-1-sejren i slutminutterne.

Ajax går dermed videre til Europa League som nummer tre i gruppen, mens City er helt ude af Europa. Dortmund er videre til 1/8-finalerne i Champions League sammen med Real Madrid.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip