Danskere frarådes unødvendige rejser til Cairo

Ministeriet fraråder således »alle ikke-nødvendige rejser« til byerne i Nildeltaet og langs Suezkanalen, som inkluderer Cairo, Alexandria, Suez og Port Said. Danskere, der skal på sommerferie i turistområderne langs Rødehavet og Akababugten, kan dog fortsat drage af sted, ligesom der også fortsat kan foretages flyskift i lufthavnen i Cairo.

Men urolighederne i de større byer ventes at vare ved:

»Der ventes i de følgende dage store demonstrationer i Cairo og i de større provinsbyer, som eventuelt kan blive voldelige. Sikkerhedssituationen anses for ustabil, og uden umiddelbar udsigt til stabilisering på kort sigt. Rejsende bør undgå demonstrationer, afholde sig fra at fotografere demonstranter og sikkerhedspersonale og være opmærksomme på, at sikkerhedssituationen i Egypten kan ændre sig ekstremt hurtigt. Generelt bør man udvise stor forsigtighed og omtanke, uanset hvor man færdes,« lyder det i vejledningen fra ministeriet, der også understreger, at der fortsat er risiko for terror og bortførelser i det nordafrikanske land.

Desuden frarådes alle rejser til Gaza, ligesom ikke-nødvendige rejser til den nordlige del af Sinai-halvøen nord for Suez–Taba-vejen frarådes, mens der bør udvises ekstra forsigtighed ved rejser på den sydlige del af Sinai-halvøen uden for turistområderne.

 

Dagens Gossip