Danskere holder point-fest i NHL

Tre danskere havde godt gang i point-festen, da New York Islanders med Frans Nielsen og Peter Regin natten til onsdag hjemme på Long Island bankede Phoenix Coyotes og Mikkel Bødker med 6-1.

Og med de cifre er det nok også slået fast, at det ikke var dem alle, som nød festen.

- Bare det at få en stor sejr var stort. Vores andre kampe har været tætte, så det var rart at kunne sikre sejren tidligt, siger Peter Regin til nhl.com.

Peter Regin scorede sit første mål i mere end et år i NHL, og samtidig det første for New York-klubben, da han bragte holdet foran med 1-0 efter mindre end to minutter.

Et kvarter senere leverede Frans Nielsen en målgivende aflevering, så holdets kaptajn John Tavares kunne øge føringen til 2-0.

Frans Nielsen sprudlede generelt, og var involveret i tre af Islanders' seks scoringer.

Først var det dog Peter Regin, som lavede sit andet point, da New York Islanders kom foran 3-0 i begyndelsen af anden periode.

Der var helt stille i hallen, og ikke meget jubel, da Phoenix' Mikkel Bødker fandt tjekken Martin Hanzal, som kunne reducere til 1-3.

Den eneste scoring i kampen, som ikke havde en dansker involveret, var da Islanders kom foran 4-1.

Frans Nielsen leverede derefter det kreative oplæg til scoringerne til 5-1 sidst i anden periode og 6-1 i tredje periode.

Herningenseren med den kringlede ishockeyhjerne blev kåret til kampens næstbedste spiller.

New York Islanders har nu vundet to af sæsonens tre første kampe. Phoenix Coyotes, som er i gang med en udbrudt række af seks udekampe, har tabt to af de første tre.

Jannik Hansen kom ikke på måltavlen, da Vancouver Canucks hjemme leverede et flot comeback og vandt 3-2 efter overtid - holdet var ellers bagud 0-2 mod gæsterne fra New Jersey.

/ritzau/

 

Dagens Gossip