Danskere kommer grækerne til undsætning

Tzatziki, fetaost og grillet lam kommer til at stå på mange danskeres feriemenu. Op mod 200.000 danskere forventes i sommermånederne at sætte feriekursen mod Grækenland.

Og det betyder, at de kriseramte grækere kan se frem til et af de største rykind af danske turister nogensinde til stor gavn for landets hårdt trængte økonomi.

Hos Spies ser det lige nu ud til, at 2013 kan slå alle rekorder for det danske rykind i Grækenland. At op mod 200.000 danskere holder sommerferien i Grækenland, svarer til en stigning på 20 procent sammenlignet med sidste år.

- Turisme er Grækenlands vigtigste indtægtskilde, og næsten hver femte i den græske arbejdsstyrke får sit levebrød fra turismen, siger Jens Nyholm, der er cheføkonom i Spar Nord.

At de flere danske turister får tallet til at stige så meget skyldes, at antallet af danske turister sidste år dykkede ned på det laveste niveau siden 2005.

- Netop derfor var det virkelig salt i såret, da blandt andre danske turister vendte Grækenland ryggen oven på de billeder af borgerkrigslignende tilstande, som næsten dagligt gik verden rundt, da statsgældskrisen var på sit højeste, siger Jens Nyholm.

Hos Spies peger kommunikationschef Torben Andersen på, at danskerne i stigende grad er blevet immune overfor kriser, som ferielande kan befinde sig i:

- Vi har tilsyneladende vænnet os til de demonstrationer og den uro, som den økonomiske krise afstedkommer sydpå, og vi kommer i år til at sende flere danskere til Grækenland, end vi gjorde før finanskrisen.

- Vi ser også, at søgningen til Cypern er uændret i år sammenlignet med sidste år, og det til trods for, at Cypern for nylig har været centrum for økonomisk ustabilitet og uroligheder, siger Torben Andersen.

Ifølge Spar Nord kan Grækenlands samlede turistindtægter meget vel komme op i nærheden af de 80-90 milliarder kroner, som var niveauet i 2008, før statsgældskrisen eksploderede.

Hver af Grækenlands op imod 17 millioner årlige besøgende bruger i snit for knap 5000 kroner på deres ophold i landet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip