Danskere mangler viden om kemi i deres mad

Spørgsmålet kan de færreste danskere svare på, og derfor lancerer Fødevarestyrelsen mandag en kampagne, der skal hjælpe forbrugerne med råd og vejledning om, hvordan man kan reducere uønsket kemi i maden. Det oplyser Fødevareministeriet.

Sammen med kampagnen offentliggør ministeriet en undersøgelse, der viser, at danskerne ifølge dem selv netop mangler viden om, i hvilke fødevarer forskellige kemiske stoffer kan forekomme.

I undersøgelsen, der kan ses på ministeriets hjemmeside, er danskerne blevet spurgt til deres viden om 13 kemiske stoffer.

Her fremgår det, at danskerne føler, de har størst kendskab til pesticidrester i frugt og grønt, mens de færreste føler sig sikre, når det kommer til for eksempel stofferne Bisphenol A eller phenylhydraziner.

»Danskerne kan være trygge ved deres fødevarer, men den nye undersøgelse viser, at der er behov for mere viden. Forbrugerne skal have let adgang til viden og fakta, inden de lægger varer i indkøbskurven i supermarkedet, eller når de står hjemme og skal lave mad til familien,« forklarer fødevareminister Karen Hækkerup (S) i forbindelse med undersøgelsen og den nye kampagne.

Forbrugere, der ønsker vejledning, kan blandt andet finde guides på nettet om »emballage, naturlige giftstoffer i råvarer og forkert tilberedning af mad,« oplyser ministeriet.

Kampagnen »Mad Med Mindre Kemi« kan blandt andet ses på madmedmindrekemi.dk eller Fødevarestyrelsens hjemmeside.

 

Dagens Gossip