Danskerne betaler en milliard for meget i skat - men nu er der hjælp at hente

Danskerne går hvert år glip af op mod en milliard kroner, fordi de ikke udnytter alle deres skattefradrag.

Det var udgangspunktet, da seks unge iværksættere for nylig startede virksomheden Fradrag.nu.

Idéen opstod, da innovationsvirksomheden Listen Louder i samarbejde med Erhvervsstyrelsen startede iværksætterprojektet tre-to-en.nu. Her blev 18 iværksættere valgt ud fra 150 ansøgere, og blev sat sammen i tre teams på tre danske højskoler.

-Tanken bag projektet var, at man skal snakke noget mindre, og gøre noget mere. Derfor valgte vi at sætte nogle dygtige iværksættere sammen, og på den måde fokusere på det stærke team frem for den gode idé, siger idémanden bag projekt tre-to-en.nu, Jonathan Løw, til Dagens.dk

Ud af projektet er allerede opstået to nye virksomheder.

Et af dem er virksomheden Fradrag.nu, som efter få uger allerede har skabt deres første salg.

- Idéen opstod, da vi begyndte at snakke om ting, vi er trætte af i hverdagen. Snakken faldt hurtigt på, hvor kompliceret, det kan være at finde rundt i sine skattesager, fortæller én af iværksætterne bag Fradrag.nu, Mads N. Lauridsen, som i dag er virksomhedens webadministrator.

På hjemmesiden, som muligvis på længere sigt vil blive udvidet med en mobil-app, kan danskerne således få hjælp til at finde alle de uudnyttede skattefradrag, og på den måde hente deres del af danskernes uudnyttede milliard hjem igen, fortæller han.

- Man udfylder simpelthen bare et helt simpelt spørgeskema, som vi modtager. Vi kigger på det, og så finder vi frem til de uudnyttede fradrag, siger Mads N. Lauridsen til Dagens.dk. Han forklarer, Fradrag.nu har en række statsautoriserede revisorer til at hjælpe med at gennemskue brugernes skattefradrag.

Det koster 249 kroner og 8 procent af de eventuelle fradrag at få virksomhedens øjne på dine skattesager. Til gengæld får du også hjælp til at indberette samtlige fradrag, forklarer virksomheden på deres hjemmeside.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip