Danskerne bruger 40 procent mere tid i bilen i december: Sådan får vi tiden til at gå

Faktisk tilbringer 40 % af danskerne mere tid i bilen i december end resten af året. Det er YouGov og Statoil, der har taget pulsen på, hvor meget danskerne kører i julen, og hvad vi laver på julekøreturen.

Analysen er lavet blandt 1355 bilister. De dugfriske tal er indsamlet fra d. 5. – 9. december 2014 og viser, at det er de yngre (18 -34 årige), der slider dækkene mest i december (51 pct.).

- Vi kan godt mærke, at december er en stor køremåned – der er travlt ved brændstofpumpen, men især personalet i butikken skal være ekstra rappe med kaffe, friskpresset juice og nybagt brød, for, som vores analyse også viser, forkæler mange danskere sig selv med en kop kaffe og lidt ekstra godt på deres julekøretur, fortæller Ann Kirstine Havsteen, kommunikationsdirektør hos Statoil Fuel & Retail.

I praksis kører 16 pct. mere end 400 kilometer ekstra, og 7 pct. sniger sig op over 600 kilometer ekstra i december. Og ifølge Statoils analyse kører 45 pct. af ”juleturs-danskerne” 200 kilometer eller mere i december, end de gør resten af året.

Julen er travl, og danskerne spilder da heller ikke tiden, når de sidder i bilen i december. For der bliver planlagt på livet løs. Der planlægges både hvilke aktiviteter, der skal laves i juledagene (10 pct.) samt julegaveindkøb (19 pct.). Tallet dækker dog over en markant forskel. 23 pct. af kvinderne planlægger julegaveindkøbene på bilturen – kun 15 pct. af mændene gør det samme.

Vi pepper dog praktikken op med musik, og rocker af sted i takt med kilometerne. Og helst til julemusik.  29 pct. af danskerne hører nemlig julemusik i bilen i december – enten som playlister, fra CD eller særlige julekanaler.

Hvad med dig? Hvad laver du undervejs på køreturen?
 

 

Dagens Gossip