Danskerne deles om bilen i påsken

Siden samkørselsportalen GoMore for to måneder siden lancerede biludlejning mellem private, har aktiviteten boomet på portalen. Antallet af personer, der benytter hjemmesiden til transport, er steget kraftigt.

Væksten kulminerer indtil videre i påsken, hvor GoMore forventer mere end 7.500 rejsende – og runder biludlejning nummer 750.

Ferier og højtider skaber altid travlhed hos GoMore. Men at medlemmer, som ikke har bil, nu har fået mulighed for at leje en billig bil af andre medlemmer til påskeferien, giver ekstra gang i butikken.

Mange af dem, der lejer bil, tilbyder desuden lift til passagerer, når de kører på tværs af landet – så væksten i biludlejning og samkørsel følges ad.

Direktør for GoMore, Matias Møl Dalsgaard, fortæller, at biludlejningen især har haft fart på i de store byer hvor København, Aarhus, Frederiksberg og Aalborg indtil videre er topscorerne. Men også mindre byer i forskellige ender af landet som Sønderborg, Ribe, Thisted og Ølstykke har haft udlejninger.

Helt præcis 51 danske byer har i de første to måneder haft en GoMore biludlejning.

- Det er naturligt, at fænomener som disse starter i de større byer, siger Matias Møl Dalsgaard og tilføjer:

- Men faktisk giver konceptet rigtig god mening også i mindre byer, hvor der typisk er begrænset offentlig transport, og hvor der ikke findes andre muligheder for at leje bil – end den bil som man nu via GoMore kan leje af en person i lokalområdet.

Matias Møl Dalsgaard er selv en af de mange GoMore brugere, der skal på tværs af landet i påsken – fra København til Nordjylland, hvor familien bor. Men turen kommer ikke til at foregå i egen bil denne gang.

- Min bil er blevet udlejet i hele ferien. Så nu må jeg se hvordan jeg selv kommer hjem og besøger familien i et par dage. Sandsynligvis kan jeg finde et lift. Ellers må jeg jo bare leje en anden bil og tage et par passagerer med på bagsædet, siger han og griner.

 

Dagens Gossip