Danskerne er stadig lune på EU

De fleste danske vælgere afviser tanken om at følge i briternes fodspor, hvis de melder sig helt ud af EU.

Det viser en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Jyllands-Posten. 51,9 procent svarer, at Danmark ikke skal træde ud af EU, såfremt briterne ender med at forlade unionen efter en folkeafstemning.

Til gengæld vil 47,2 procent af de 951 adspurgte gerne have, at den danske regering indleder en genforhandling med EU om betingelserne for det danske medlemskab. 41,6 procent siger nej.

Næsten halvdelen - mere præcist 49,7 procent - afviser dog, at der efterfølgende skal holdes folkeafstemning for eller imod dansk medlemskab af EU, skriver Jyllands-Posten.

David Cameron, den britiske premierminister, holdt onsdag sin længe ventede EU-tale, hvor han bebudede en folkeafstemning, hvor briterne inden 2017 skal stemme, om de fortsat vil være med i EU.

Hvis der blev holdt en sådan afstemning i Storbritannien om landets EU-medlemskab nu, ville omkring 40 procent af vælgerne gå ind for en udmeldelse, har en meningsmåling foretaget af YouGov blandt 2000 vælgere vist.

I målingen, der blev offentliggjort torsdag, siger omkring 37 procent, at de vil stemme for, at landet forbliver medlem af EU. 18 procent siger, at de ikke har nogen mening.

Tallene afslører stærke udsving hos de britiske vælgere: For få dage siden viste en anden YouGov-måling, at 34 procent af de adspurgte briter gik ind for en udmeldelse, mens 40 procent ønskede at forblive medlemmer af unionen.

David Cameron siger, at han vil genforhandle betingelserne for det britiske EU-medlemskab, før der skal afholdes en folkeafstemning.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip