Danskerne er vilde med New Zealand

Spørger man de danske turister, hvem der har det bedste image som feriedestination, ligger New Zealand helt i top. Den populære naturdestination vurderes rigtig positivt af danskerne i en ny imageanalyse, som det danske PR-bureau Related har foretaget i samarbejde med analyseinstituttet A&B Analyse.

Broderlandet mod nord, Grønland, får andenpladsen hos danskerne, mens USA løber med tredjepladsen. Herefter følger Australien og sommerfavoritten Spanien.

Engelsk sprog og bjergtagende natur

Ser vi på norden som et samlet marked, løber New Zealand også her med førstepladsen. I hælene følger England og Skotland, der ligesom New Zealand kan bryste sig af rå og fascinerende natur. USA og Australien er også blandt favoritterne hos de nordiske turister.

Foruden den bjergtagende natur, som destinationerne har til fælles, er alle disse destinationer engelsktalende – muligheden for at kommunikere og gebærde sig er tilsyneladende vigtigt for de nordiske turisters valg af feriedestination.

De nordiske turister er uafhængige

New Zealands UK & Europe Manager, Danielle Genty-Nott, er stolt af førstepladsen, men hun er ikke overrasket over, at de danske - og nordiske turister generelt - er vilde med New Zealand:

- Nordiske turister er tiltrukket af udendørsaktiviteter af høj kvalitet i et mildt klima. Vandring og cykling er for eksempel rigtig populært. Nordiske turister er meget uafhængige og vil gerne køre rundt og opleve landet på egen hånd, og det gør New Zealand til den ideelle destination, fortæller hun.

 

Dagens Gossip