Danskerne går bryllups-amok i dag

Onsdag den 12.12.2012 bliver en speciel dag for hundredvis af danske par og for landets rådhuse.

På bryllupskontoret hos Københavns Kommune har telefonerne kimet fra morgen til aften i dagene op til den specielle dato, som gør det lettere at huske sin bryllupsdag.

Tirsdag eftermiddag var der booket ikke færre end 171 vielser til den 12.12.12.

- Hvis der kommer nogen par i morgen, der ikke har booket tid, men som har en gyldig ægteskabserklæring med, så vil vi prøve at klemme dem ind, hvis det kan lade sig gøre, siger Gitte Larsen fra bryllupskontoret.

Der er planlagt to pauser i løbet af dagen, men vielsespersonalet kommer helt sikkert ikke til at holde frokost klokken 12.

- Rigtig mange har spurgt, om de kunne blive viet klokken 12, men det tidspunkt har for længst været booket op. De sidste er nødt til at komme bagest i køen, og indtil videre er der planlagt vielser indtil klokken 19.00, fortæller Gitte Larsen.

Overalt i landet har der været en særlig interesse for at blive viet præcis klokken 12. I Svendborg har man gjort sig ekstra umage for at komme borgerne i møde. Her vil borgmester Curt Sørensen vie fem par samtidig klokken 12.

Esbjerg Kommune har valgt at give den "fuld skrue" den 12.12.12, siger giftefoged Tove Falby Erichsen. Både på Esbjerg Rådhus og på Ribe Gamle Rådhus skal der vies flere end 20 par.

- Det bliver en rigtig festdag både for borgerne og for personalet. Vi ruller den røde løber ud og byder alle bryllupsgæsterne på champagne i borgersalen, siger hun.

I Aalborg skal giftefogederne igennem 24 vielser, før de kan holde fyraften, og på rådhuset i Aarhus vil hele 52 par sige ja til hinanden.

De mange par, der fra denne onsdag kan kalde sig for mand og kone, kan i øvrigt glæde sig over, at de kan fejre sølvbryllup på en lørdag. Hvis de når så langt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip