Danskerne gav 100 millioner til cancer-knæk

Kræftens Bekæmpelse har fået en ny økonomisk indsprøjtning til patientforeningens arbejde. For danskerne og en række danske virksomheder har været i gavehumør i løbet af Knæk Cancer-ugen på TV 2.

I alt er der blevet samlet med end 100 millioner kroner ind over hele ugen, der sluttede med et indsamlingsshow lørdag aften.

Det er et beløb, der er højere, end Kræftens Bekæmpelse havde turdet håbe på.

- Det har været fantastisk at mærke den varme og solidaritet med kræftpatienterne, som hele Danmark har vist i løbet af ugen.

- Jeg ved, at det varmer hos kræftpatienterne og deres familier, og det er et fantastisk rygstød til vores arbejde i Kræftens Bekæmpelse, siger Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen.

Knæk Cancer-kampagnen er den første af sin slags i Danmark. I Storbritannien med 11 gange flere indbyggere blev der for nylig indsamlet godt 6 millioner pund, hvilket svarer til cirka 56 millioner kroner, ved et cancer-indsamlingsshow.

De danske millioner har et særligt formål, siger Leif Vestergaard Pedersen:

- Nu kan vi komme endnu videre i arbejdet med at hjælpe kræftpatienterne og med at forske i sygdommen. Blandt andet går vi nu i gang med en tredje generation af en stor befolkningsundersøgelse, som skal gøre os meget klogere på, hvorfor vi får kræft.

- Det vil være med til at knække cancergåden og dermed redde liv i fremtiden, lyder det fra direktøren.

Fra TV 2, hvor en række programmer i ugens løb har bidraget stort til indsamlingen - ved konkurrencer, lotterier og opfordringer til støtte - lyder det allerede nu, at Knæk Cancer vil vende tilbage i 2013.

 

 

Dagens Gossip