Danskerne gider ikke kogebøger

Mange danskere laver ikke mad fra bunden mere. Sådan er det ifølge en ny undersøgelse om, hvorvidt danskerne bruger deres kogebøger.

I følge en ny undersøgelse, som er baseret på svar fra kunderne hos Danmarks førende leverandør af take away, Just Eat, laver færre mad fra bunden med kogebogen ved hånden, selvom de måske gerne vil. Seks ud af ti svarer, at de aldrig eller sjældent bruger deres kogebøger, og selvom hver fjerde dansker i år ønsker sig kogebøger i julegave, så ender den firkantede pakke under juletræet højst sandsynligt med at blive brugt væsentligt mindre, end man havde håbet.

Hos Just Eat nikker man genkendende til undersøgelsens resultater:

- Vi kan godt mærke, at flere vælger den hurtige løsning med at få det gode måltid bragt lige til døren i stedet for at begive sig ud i den store kogekunst hver dag. Vi udbringer omkring 30.000 måltider om dagen, og de sidste fire år har december faktisk været vores største måned på året. Julemånedens travlhed, julefrokoster med for meget julemad og det faktum, at det er blevet mere accepteret at købe færdigmad end for 5-10 år siden er nok de væsentligste grunde til, at folk vælger os til og kogebogen fra”, siger administrerende direktør hos Just Eat, Mads Eriksen.

Hygge frem for mados

Trods danskernes sparsomme brug af kogebøger fejler madglæden dog intet. I undersøgelsen svarer mere end to ud af tre, at de gerne vil bruge julemåneden på at være sammen med familien, nyde god mad og slappe af.

Mor gider ikke traktere i køkkenet hver dag, og ligesom resten af familien vil hun hellere bruge den søde juletid på at spise god mad og hygge sig med familien end at svede over sovs og kartofler, viser undersøgelsen.

Udvalgte resultater fra undersøgelsen:

Hvor ofte bruger du dine kogebøger til madlavning?
Hver dag 1.1%
Et par gange om ugen 10.5%
Et par gange om måneden 29.6%
Sjældnere 40.0%
Aldrig 18.7%
Total 100.0%

Ønsker du dig kogebøger til jul?
Ja 22.7%
Nej 66.2%
Ved ikke 11.1%
Total 100.0%

Hvad vil du helst bruge din tid på i løbet af julemåneden? (Vælg gerne flere)
Lave mad 28.4%
Arbejde 14.8%
Være sammen med familien 74.1%
Nyde dejlig mad 66.4%
Købe julegaver 37.9%
Besøge venner og familie 61.8%
Rejse 20.9%
Slappe af 68.0%

Foto: Colourbox.com (Modelfoto).

 

Dagens Gossip