Danskerne har svært ved at finde hjælp mod misbrug

07/10/2013 05:39

BNB

Nyheder
Undersøgelsen bygger på 1.003 besvarelser fra danskere i alderen fra 18 til 74 år.Konsulent Rafai Atai fra KLs udsatteområde, erkender, at kommunerne, der siden 2007 har haft ansvar for stof- og alkoholbehandling, har et formidlingsproblem.»Når du kigger på kommunens hjemmeside, er det nogle gange lidt mere end svært at finde frem til, hvad kommunen tilbyder. Vi vil gerne stå frem og sige, at vi bliver nødt til at blive bedre på dette område,« siger han.I Sundhedsstyrelsen vækker undersøgelsen bekymring.»Når vi har gratis, anonym og kvalificeret alkoholbehandling, er det synd, hvis alle ikke har kendskab til det. Man kan med fordel sikre, at alle medarbejdere i kommunens sociale system kender behandlingstilbuddene, så de kan henvise borgerne til det rette sted,« siger specialkonsulent Kit Broholm til avisen.Knap en fjerdedel af danskerne svarer, at de tror, at det koster penge af få hjælp til misbrugsproblemer.Ifølge projektleder Allan Jonas fra alkoholrådgivningen Hope.dk, som hører under foreningen Alkohol og Samfund, havde rådgivningstjenesten 453 samtaler på deres telefonlinje sidste år. Hope.dk vurderer, at 90 procent ikke vidste, at man kan få gratis, kommunal alkoholbehandling.»Folk bliver meget lettede, når vi fortæller dem, at behandlingen faktisk er gratis,« siger han.

Mest læste i dag

Undersøgelsen bygger på 1.003 besvarelser fra danskere i alderen fra 18 til 74 år.

Konsulent Rafai Atai fra KLs udsatteområde, erkender, at kommunerne, der siden 2007 har haft ansvar for stof- og alkoholbehandling, har et formidlingsproblem.

»Når du kigger på kommunens hjemmeside, er det nogle gange lidt mere end svært at finde frem til, hvad kommunen tilbyder. Vi vil gerne stå frem og sige, at vi bliver nødt til at blive bedre på dette område,« siger han.

I Sundhedsstyrelsen vækker undersøgelsen bekymring.

»Når vi har gratis, anonym og kvalificeret alkoholbehandling, er det synd, hvis alle ikke har kendskab til det. Man kan med fordel sikre, at alle medarbejdere i kommunens sociale system kender behandlingstilbuddene, så de kan henvise borgerne til det rette sted,« siger specialkonsulent Kit Broholm til avisen.

Knap en fjerdedel af danskerne svarer, at de tror, at det koster penge af få hjælp til misbrugsproblemer.

Ifølge projektleder Allan Jonas fra alkoholrådgivningen Hope.dk, som hører under foreningen Alkohol og Samfund, havde rådgivningstjenesten 453 samtaler på deres telefonlinje sidste år. Hope.dk vurderer, at 90 procent ikke vidste, at man kan få gratis, kommunal alkoholbehandling.

»Folk bliver meget lettede, når vi fortæller dem, at behandlingen faktisk er gratis,« siger han.