Danskerne ignorerer rekordbillige lån

Den rekordlave rente får ikke danske boligejere og virksomheder til at flokkes foran realkreditinstitutternes døre. I hvert fald ikke i april, da der samlet i måneden blev udstedt 18.561 lånetilbud.

Det giver et gennemsnit på kun 17.000 lånetilbud om måneden i årets første fire måneder, hvilket er markant lavere end de 32.000 lånetilbud, der i gennemsnit blev afgivet om måneden i samme periode sidste år.»Antallet af lånetilbud viser danskernes interesse for at optage og omlægge lån. Når antallet af lånetilbud er lavt sammenlignet med 2012, skyldes det dels, at der stadig er svag aktivitet på boligmarkedet, dels at mange boligejere og virksomheder allerede har udnyttet den faldende rente til at kunne omlægge deres realkreditlån. Det så vi i 2012, da blandt andet muligheden for 3,5 pct. og 3 pct. fastforrentede lån åbnede,« skriver Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i forbindelse med tallene.

Et lånetilbud gælder i seks måneder, og det kan benyttes, selv om kursen på obligationerne bag lånet er steget til en kurs over 100, der lukker for yderligere lånetilbud. Dermed kan boligejere får udbetalt et lån til en kurs på over 100, hvis de er heldige i forhold til kursudviklingen.

Kursen på 30-årige lån med fast rente på 3 procent flirtede i sidste uge med kurs 100. Men den nåede aldrig op på en gennemsnitlig kurs på 100 over en dag, der som regel udløser en lukning for yderligere lånetilbud.

 

Dagens Gossip